Citrus doftande tagliatelle med grönsaksfräst kyckling med lite hetta
2015-01-11- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Färskpressad apelsin och lime som ger smak åt den klassiska tagliatelle´n, en perfekt kombination med sötman och syran från citrusen till grönsakerna med kyckling som har lite röd chilihetta.
Ingredients
- 1 pkt Tagliatelle
- 1 st Lime
- 1 st Apelsin
- Olivolja
- 400 gr Kycklingfilé (skivad)
- 2 st Morötter (skivad i halvmånar)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 1 st Gul Paprika (strimlad)
- 1/4 Purjolök (strimlad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1/2 cm Röd chili (hackad)
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt på väl saltat vatten till pastan, koka pastan enligt paketet när vattnet kokar.
Step 2
Värm en panna med olivolja och lägg i morötterna först, låt dem få färg och börja mjukna.
Step 3
Lägg sedan i purjo, paprika, vitlök och chilin, låt de få lite färg också.
Step 4
Ta ur grönsakerna och stek sedan kycklingen så den blir färdig, lägg i grönsakerna igen och salta och peppra, smaka av och håll varmt.
Step 5
Häll av vattnet från pastan och pressa i juicen från limen och apelsinen, vänd runt lite med lite olivolja och låt det dra i någon minut.
Step 6
Lägg sedan upp pastan med kycklingen och grönsakerna på toppen, toppa med lite olivolja och dra några varv med svartpepparkvarnen och servera direkt..