Citrusbräserad kycklingfilé med krispig spansk salami
2013-02-01- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 15m
Related Recipes:
Inspirerad av kronfågels gamla reklamkampanj ”på fredag är det kyckling” så vart det kyckling på menyn idag, vilken får en läcker fräsch medelhavstouch av citrus idag.
Kycklingen tillsammans med citron är en fantastisk kombination, och här tillsammans med en lätt skysås, paprika, lök och en trevlig spansk salami blir det komplett.
Ingredients
- 900 gr Kycklingfilé (tärnad)
- 2 st Paprikor (strimlad)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1 st Citron (finriv skalet och pressa juicen)
- 150 gr Skivad spansk salami (hälften strimlad)
- 0,5 dl Grädde
- 0,5 dl Vatten
- Örtsalt
- Svart peppar
- Rapsolja
- 6 portioner Ris
Method
Step 1
Stek kycklingen i lite rapsolja (gärna i en traktörpanna med lock)så att den får färg men inte blir helt klar i mitten, krydda med lite örtsalt och svart peppar och ta ur den ur pannan
Step 2
Sätt på riset och koka det enligt förpackningen, värm upp pannan med lite olja
Step 3
När oljan är varm lägg i lök, paprika och vitlöken, låt det fräsa lite och få färg och lägg sedan i kycklingen
Step 4
Häll i skalet från citronen, juicen, grädde och vattnet, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 5 minuter.
Step 5
Lägg sedan i den strimlade salamin, smaka av med salt och svart peppar, lägg på locket och ställ pannan åt sidan lite
Step 6
Värm upp en ny panna riktigt ordentligt, lägg i den skivade salamin och låt den få lite färg på bägge sidorna, lägg upp den på lite hushållspapper
Step 7
Vänd lite på kycklingen och lägg upp den med salamin på toppen och servera med riset..