Loader

Citrusbräserad kycklingfilé med krispig spansk salami

2013-02-01
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 15m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Inspirerad av kronfågels gamla reklamkampanj ”på fredag är det kyckling” så vart det kyckling på menyn idag, vilken får en läcker fräsch medelhavstouch av citrus idag.

Kycklingen tillsammans med citron är en fantastisk kombination, och här tillsammans med en lätt skysås, paprika, lök och en trevlig spansk salami blir det komplett.

Ingredients

  • 900 gr Kycklingfilé (tärnad)
  • 2 st Paprikor (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 1 st Citron (finriv skalet och pressa juicen)
  • 150 gr Skivad spansk salami (hälften strimlad)
  • 0,5 dl Grädde
  • 0,5 dl Vatten
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • 6 portioner Ris

Method

Step 1

Stek kycklingen i lite rapsolja (gärna i en traktörpanna med lock)så att den får färg men inte blir helt klar i mitten, krydda med lite örtsalt och svart peppar och ta ur den ur pannan

Step 2

Sätt på riset och koka det enligt förpackningen, värm upp pannan med lite olja

Step 3

När oljan är varm lägg i lök, paprika och vitlöken, låt det fräsa lite och få färg och lägg sedan i kycklingen

Step 4

Häll i skalet från citronen, juicen, grädde och vattnet, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 5 minuter.

Step 5

Lägg sedan i den strimlade salamin, smaka av med salt och svart peppar, lägg på locket och ställ pannan åt sidan lite

Step 6

Värm upp en ny panna riktigt ordentligt, lägg i den skivade salamin och låt den få lite färg på bägge sidorna, lägg upp den på lite hushållspapper

Step 7

Vänd lite på kycklingen och lägg upp den med salamin på toppen och servera med riset..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
    -Henrik Oldenburg
    %d bloggare gillar detta: