Citrusdoftande couscous sallad med fetaost, oliver och rökt lax
2015-06-24- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En härligt enkel och fräsch rätt som passar till en enklare middag som man vill ha gjord lite fort, couscous salladen är väldigt smakrik och passar perfekt till den rökta laxen.
Ingredients
- 3 dl Couscous
- 1 dm Purjolök (tunt strimlad)
- 1 st Gul paprika (tärningar)
- 250 gr Cocktailtomater (klyftade)
- 1 st Citron
- 1 näve Persilja (grovhackad)
- 1 - 2st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1 - 2 cm Röd chili (hackad)
- 150 gr Feta ost
- 100 gr Mixade oliver
- Svart peppar
Method
Step 1
Tillred couscousen efter anvisningar på paketet och låt den svalna lite
Step 2
Under tiden ta fram en bunke och lägg i purjolök, paprika, tomat, persilja, oliver, vitlök och chilin
Step 3
Pressa ur juicen från citronen i bunken, salta och peppra lite, vänd allt försiktigt.
Step 4
Smulla i fetaosten och couscousen, vänd igen försiktigt
Step 5
Smaka av och servera med laxen och en grön persiljekvist