Cognacs flamberad svensk Entrecôte med grönpepparsky, jordärtspuré och grön sparris
2012-10-28- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En smarrig svensk Entrecôte som steks lite lätt för att sedan brännas av med congac, till den serverade jag en läcker pure av jorärtskocka och grön sparris.
På sidan om fanns det även rostad potatis som det finns recept av i bloggen redan, och som man hittar här
Ingredients
- 6 st skivor läcker Entrecôte
- 1 st Bananschalottenlök (finhackad)
- 10 ml Grönpeppar i lag
- 30 ml Congac
- 1 dl Vatten
- Smör
- 300 gr jordärtskocka (skalad)
- 1 dl Cremefraiche
- 5 ml Rapsolja
- Salt
- Vitpeppar
- 1 knippe Grön sparris
- Röd paprika i tunna strimlor till garnering
- Persilja till garnering
Method
Step 1
Koka jorärtskockorna mjuka i saltat vatten i ca 15 minuter, häll av vattnet och lägg i rapsolja samt cremefraiche. Vista ihop allt till en puré och smaka av med salt och vitpeppat
Step 2
Sparrisen kokas i saltat vatten och när dom är klara häll av vattnet och låt lite smör smälta över dom
Step 3
Entrecôten steks hastigt i smör och kryddas med salt samt peppar, ta upp dom ur pannan och lägg i lite nytt smör i pannan och fräs löken samt grönpepparn lite.
Step 4
Se till att stänga av fläkten och ha ett lock nära, lägg tillbaka köttet i pannan och häll på cognacen, tänd eld och låt det brinna slut, slå på vatten och låt det bara puttra upp
Step 5
Lägg sedan upp sparrisen i botten, köttet med lite sky på och en klick puré ovanpå, garnera med lite grönt och rött