Loader

Curry nam nam Indisk fläskgryta med paprika och lök

2012-06-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Är det kanske dags för lite andra smaker hemma? så vart det hemma hos oss i alla fall när en bit kotlett fick gifta sig med typiska indiska smaker. Gillar att dom indiska smakerna ofta hänger sig kvar en stund efteråt i sinnena, jag använder ofta lite curry i form av pasta när jag gör mina Indiska rätter och framhäver visa av smakerna i den genom att förstärka med vissa av currykryddorna.

Jag valde att servera vanligt ris till men man kan servera bulgur, cous cous eller något annat spännande, även en bit bröd är gott till för att suga upp såsen med och en stark sås bredvid så man kan få önskad styrka på maten….(jag använde min starka sås som finns i kylskåpet hemma fortfarande) .

Curry nam nam Indisk fläskgryta med paprika och lök

– 1kg Fläskkotlett utan ben i strimlor
– 2st Paprikor i olika färger och i strimlor
– 2st Gula lökar i klyftor
– 1st Äpple rivet
– Koriander i torkad form
– Körvel
– Salt
– Svart pappar
– Lökpulver
– Curry pasta
– 1l Vatten
– 10ml Strösocker
– 15ml Maizena utrört i lite vatten
– Rapsolja
– Koriander färsk att garnera med

1. Stek köttet först i lite olja och krydda med koriander, körvel, svartpeppar, lökpulver och salt
2. Fräs sedan med löken och äpple, när löken fått färg lägg även med paprikan och lite curry pasta
3. Låt allt fräsa lite och häll på vattnet och låt det puttra i ca 8 minuter, häll i sockret och salta och smaka av
4. Red med maizena mjölet och koka upp.. smaka av och servea

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
    -Robert Lynd
    %d bloggare gillar detta: