Currydoftande kycklingfilé från grillen med hett & kryddigt grönsaksris samt en gurka och äppleyoghurt
2012-07-09- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Jag var lite trött på potatis kände jag idag och bestämde mig för att göra något trevligt med ris till kvällen vilket resulterade i ett hett & kryddigt stekt ris med grönsaker, på grillen gjorde jag en currydoftande kycklingfilé och som en liten brygga från det heta riset serverade jag en gurka och äppleyoghurt till.
Hett & kryddigt grönsaksris
– 3dl Ris
– 1st Röd paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Grön paprika tärnad i mindre tärningar
– 1st Gul lök fint hackad
– 1st Vitlök solo hackad fint
– 100gram Champinjoner fint hackade
– 3cm Röd chili fint hackad
– Olja
– Färsk koriande
– Färskt citrongräs
– Örtsalt
1. Koka riset enligt förpackning
2. Gör i ordning grönsakerna när riset är klart låt det rinna av ordentligt
3. Värm en panna riktigt ordentligt med lite olja i
4. Lägg i samtliga grönsaker och låt det få lite färg
5. Lägg i lite mera olja och lägg i riset, stek det till det är ordentligt blandat och fått lite färg
6. Ta av från värmen ocm lägg i koriander, salt och citrongräs
7. Smaka av och servera
Currydoftande kycklingfilé från grillen
– 6st Kycklingfiléer
– Curry
– 10ml Fishsauce
– 10ml Vinäger
1. Blanda curry, fishsauce och vinäger
2. Häll blandningen på kycklingen och gnid in lite
3. Lägg på grillen och grilla filén
4. Servera
Gurka och äppleyoghurt
– 2dm Gurka
– 1st Äpple
– 2dl Yoghurt av turkisk typ
– Örtsalt
– Svart peppar
1. Dela gurkan längsmed och gröp ut den vattniga mitten
2. Riv gurkan samt äpplet på grova sidan på ett rivjärn
3. Lägg i en skål och blanda med yogurt
4. Smaka av med salt och svartpeppar
5. Servera