Dragen kyckling med grönsaksbulgur, myntayughurt och het tomatsalsa
2015-03-01- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 4:00 h
- Ready In: 4:20 h
Related Recipes:
Vad sägs om en läcker långstekt kyckling som man drar isär innan servering och låter såsen bli den heta salsan, allt serverat med ett bulgur som smaksätts med smått tärnade grönsaker och en krämig yoghurt smaksatt med mynta.
Ingredients
- 600 gr kyckling
- 1 tsk Koriander
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Grillkrydda
- 2 tsk Paprika pulver
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1/2 Röd chili (delad längs med)
- 1 st Solo vitlök (i bitar)
- 1 brk Krossad tomat av bra kvalitet
- 1 Lime (pressad)
- 1 dl Vatten
- 3 dl Bulgur
- 1 st Rödlök (fint tärnad)
- 1 st Röd paprika (fint tärnad)
- 40 gr Gräslök (fint skuren)
- Olivolja
- Salt
- 4 dl Yoghurt
- 3 tsk Mynta
- 1/2 msk Flytande yoghurt
Method
Step 1
Sätt ugnen på 150° och ta fram en gjutjärnskastrull med lock (eller liknande)
Step 2
Häll lite olja i botten på kastrullen, lägg i gula löken, solo vitlöken, chili, kyckling och kryddorna (koriander, spiskummin, vitlökspulver, grillkrydda, paprikapulver) vänd allt ordentligt.
Step 3
Slå på krossade tomaterna, juicen från limen och vatten, sätt på locket och ställ in grytan i ugnen i 4 timmar utan att smygtitta under locket.
Step 4
När det återstår ca 1 timme av tiden i ugnen koka bulguren enligt anvisningarna på paketet
Step 5
Blanda myntan i yoghurten och ringla i honungen, smaka av med lite salt
Step 6
När bulguren är klar, värm upp en stekpanna med lite olja i stek sedan rödlöken och paprikan lite mjuka, ta av från värmen lägg i bulguren och vänd sedan försiktigt, avsluta med att ha i gräslöken.
Step 7
Ta ut grytan ur ugnen när den är klar
Step 8
Ta ur kycklingen och lägg den i en form, använd två gafflar att dra isär den. Ta ur chilin i grytan och lägg upp salsan som är kvar i en skål
Step 9
Lägg upp bulguren och yoghurten för att sedan njuta av allt tillsammans.. smaklig måltid 🙂