Dragon och äpplestekt kycklingfilé med hemstampat potatismos
2012-12-30- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag vill dottern ha potatismos vilket jag fixade, frågan var vad jag vill servera till det.
Valet föll på kycklingfilé som jag stekte med lite äpple, lök och dragon, som sedan fick bräsera med lite äpplecidervinäger .
Ingredients
- 800 gr Potatis (skalad i bitar)
- 50 gr Smör
- 1 - 2 dl Mjölk
- 6 st Kycklingfiléer
- 2 st Äpplen (skalade i klyftor)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlökar (hackade)
- 0,5 dl Äppelcidervinäger
- 2 dl Vatten
- 15 ml Tomatpuré
- 10 ml Farinsocker
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Börja med att koka potatisen..
Step 2
Stek sedan kycklingfilén med lite salt och peppar, när den fått färg på bägge sidorna lägg i äpple och löken som får fräsa med lite.
Step 3
Häll i vinäger och vatten med tomatpurén, basilika, salt samt svart peppar, sätt på ett lock och låt det puttra medan potatisen blir klar
Step 4
När potatisen är klar häll av vattnet och lägg i smör samt mjölken, sätt tillbaka kastrullen på plattan så att mjölken blir lite varm.
Step 5
Mosa potatisen och vispa den slät och smaka av
Step 6
Kolla kycklingen och smaka av den, när allt är ok servera med moset och en god sallad