Dragondoftande kycklinggryta i ugnen med rostad rödskalig delikatesspotatis och stekt halloumi
2013-03-16- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Här är en variant på kycklinggryta som man gör enkelt i ugnen samtidigt som man gör i ordning potatisen, till detta serverade jag en stekt halloumi eller gnissel ost som den kallas hemma.
Ingredients
- 900 gr Kycklingfilé (delad längs med)
- 3 st Tomater (klyftad)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 1,5 dl Creme Fraiche
- 1 dl Grädde
- 15 ml Tomatpuré
- 20 ml Kycklingfond
- 30 ml Färsk dragon (hackad)
- Svart peppar
- Salt
- 900 gr Rödskalig Delikatesspotatis
- Rapsolja
- Flingsalt
- 1 st Halloumi
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°
Step 2
Lägg grönsakerna i en ugnsform och lägg sedan kycklingen ovanpå, salta och peppar allt ordentligt
Step 3
Blanda grädden med creme fraiche, tomatpurén, fonden och sist dragonen, häll blandningen ovanpå och ställ in den lågt i ugnen.
Step 4
Lägg sedan potatisen på en plåt med lite olja och ställ den högt i ugnen, låt sedan potatisen och kycklingen så där i ca 40 - 45 minuter
Step 5
Efter 30 minuter så steker man halloumin runt på medel värme i rapsolja och lite salt
Step 6
Ta ur potatisen och lägg upp den på ett fat med lite flingsalt, skiva halloumin och lägg den på kycklingen med några dragonblad på toppen..
posted by Ana on 19 mars, 2013
Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.
Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg
Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.
Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.
Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!
Hälsningar
http://www.Fooduel.com