Dubbelpanerad kycklingfilé med en färsk tomatsås
2012-10-25- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Dagens middag tillhör inte den nyttigaste men är riktigt gott, dubbel paneringen gör kycklingen riktigt mör och god. Att sedan servera den läckra tomatsåsen gjord på färska tomater gör inte rätten sämre, lite trevligt vardagslyx tycker jag som man kan festa till det med ibland.
Jag serverade ett jasminris till men det går bra med andra alternativ..
Ingredients
- 6 st Kycklingfiléer (delade tunt längs med)
- 3 dl Vetemjöl
- Lökpulver
- Vitlökspulver
- Paprikapulver
- Dragon torkad
- Salt
- Svartpeppar
- 4 st Ägg
- 4 dl Ströbröd
- 4 st Tomater (delade)
- 2 st Schalottenlökar (delade)
- 30 ml Tomatpuré
- 4 dl Vatten
- 10 ml Socker
- 10 blad Färsk dragon
- Salt
- Svart peppar
- Raps olja
Method
Step 1
Börja med att fräsa tomaterna i lite olja och tillsammans med löken, när det börjar mjukna lägg i tomatpurén samt färsk basilika och fräs lite till innan du slår på vatten, låt det sedan koka ihop
Step 2
Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt, lökpulver, paprikapulver, vitlökspulver, torkad dragon, salt och svartpeppar, sedan ska ägget slås upp i en bunke och sist ströbrödet i en
Step 3
Värm upp en panna med rikligt med olja i som man sena lägger kycklingen i som först panerats ordentligt i mjöl, ägg och ströbröd
Step 4
Stek dem tills de får en fin gyllene yta, sedan ställer man dom i ugnen på 175° i ca 10 minuter medan man gör klar såsen
Step 5
Fortsätt med såsen genom att mixa den ordentligt så att den blir slät, smaka av med sockret, salt och peppar
Step 6
Sedan är det bara att servera det goda du tillagat 😉