En riktigt god tomatsoppa med italiensk enkelhet, bönor och parmesanost
2015-04-07- Cuisine: Italien
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Jag tycker att soppa är otroligt gott och enkelt att göra även en vardagskväll, här är en smakrik tomatsoppa med lite hetta och härliga dofter från det Italienska köket allt toppat med lite parmesanost.
Ingredients
- 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
- 0,5 dl Tomatpuré
- 1 dl Chilisauce
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 st Gul lök (hackad)
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 2 cm Röd chili (hackad)
- 4 krm Pizzakrydda
- 2 msk Olivolja
- 1 pkt Färdig bönmix
- Salt
- Svartpeppar
- Parmesanost (riven)
- Lite smör
- 8 dl Vatten
Method
Step 1
Börja med att bryna lök, vitlök och chili i en kastrull, när löken mjuknat lägg i tomatpurén och låt den fräsa lite.
Step 2
Häll sedan i den krossade tomaten, vatten, chilisauce, vinäger, pizzakrydda och salt samt svart peppar
Step 3
Låt det koka upp och puttra i ca 10 minuter, häll i olivolja och smaka av soppan.
Step 4
Skölj av bönnorna ordentligt och lägg dem i soppan, låt de bli varma utan att koka.
Step 5
Smaka av en sista gång och servera den sedan med den rivna parmesanosten.