En trevligt snabbgjord vitkålsfräst pasta med paprika och svensk salami
2012-08-22- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
Vitkål är kanske inget som man förväntar sig i en pasta rätt men här är en variant, det blir en härlig smak av vitkålen och jag gillar när det är lite crunch i maten. Jag har valt att använda svensk lite syrligare salami i maten eftersom jag tycker att det passar bra, men man kan i princip ta vilken man vill eller skippa den helt och få en vegetarisk rätt.
Ingredients
- 1 pkt Pasta
- 300 gr Vitkål (strimlad)
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- 1 st Röd paprika (i strimlor)
- 300 gr Salami (i strimlor)
- Olivolja
- Svart peppar
- Örtsalt
- Basilika färsk till lite garnering
Method
Step 1
Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna lite, smaka av den med lite olivolja och örtsalt (jag hade pasta kvar sedan en tidigare middag i veckan)
Step 2
Fräs vitkålen i rikligt med olja så att den mjuknar och får färg
Step 3
Lägg i paprikan och rödlöken låt det fräsa med lite och avsluta med salami
Step 4
Krydda med lite salt och svartpeppar
Step 5
Blanda i pastan och värm på allt ordentligt
Step 6
Lägg upp och häll på lite oliv olja, svart peppar och basilikablad