Loader

En trevligt snabbgjord vitkålsfräst pasta med paprika och svensk salami

2012-08-22
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 25m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Vitkål är kanske inget som man förväntar sig i en pasta rätt men här är en variant, det blir en härlig smak av vitkålen och jag gillar när det är lite crunch i maten. Jag har valt att använda svensk lite syrligare salami i maten eftersom jag tycker att det passar bra, men man kan i princip ta vilken man vill eller skippa den helt och få en vegetarisk rätt.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 300 gr Vitkål (strimlad)
  • 1 st Rödlök (i klyftor)
  • 1 st Röd paprika (i strimlor)
  • 300 gr Salami (i strimlor)
  • Olivolja
  • Svart peppar
  • Örtsalt
  • Basilika färsk till lite garnering

Method

Step 1

Koka pastan enligt förpackningen och låt den svalna lite, smaka av den med lite olivolja och örtsalt (jag hade pasta kvar sedan en tidigare middag i veckan)

Step 2

Fräs vitkålen i rikligt med olja så att den mjuknar och får färg

Step 3

Lägg i paprikan och rödlöken låt det fräsa med lite och avsluta med salami

Step 4

Krydda med lite salt och svartpeppar

Step 5

Blanda i pastan och värm på allt ordentligt

Step 6

Lägg upp och häll på lite oliv olja, svart peppar och basilikablad

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
    -Carl Hammarén
    %d bloggare gillar detta: