En välsmakande och annorlunda köttfärssås med doft av oregano
2012-11-19- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
För många är köttfärssås lika med bolognese men man kan hitta på variationer även med köttfärssås, min är fylld med lite mindre köttfärs och mera grönsaker.
Min annorlunda köttfärssås får smaka av de grönsaker som den tillagas med och oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek, självklart så serverar man valfri pasta till och en trevlig sallad.
Ingredients
- 600 gr Köttfärs
- 100 gr Champinjoner (i bitar)
- 1 dm Purjolök (strimlad)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 2 st Tomater (klyftade)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 30ml Tomatpuré
- 8 dl Vatten
- 0,5 dl Balsamvinäger
- Oregano (hackad)
- Salt
- Svart peppar
- Raps olja
- 30 ml Maizena
- 6 portioner Pasta
Method
Step 1
Fräs köttfärsen i lite olja först och när den fått färg lägg i alla grönsaker och fräs lite till. Sätt på pasta vattnet och koka pastan enligt anvisningar på paketet
Step 2
Lägg i tomatpurén samt balsamvinägern, oreganon och låt det koka in i köttet litet, slå på vattnet och låt det koka i ca 10 minuter
Step 3
Smaka av med salt och peppar, red med maizenan utrörd i lite vatten och låt det koka upp
Step 4
Häll av pastavattnet, servera såsen till och gärna med en god sallad