En variant av klassisk fylld lövbiff
2012-11-13- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Den klassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök.
Givetvis ska den serveras med den klassiska garneringen av tomat och sallad, även om jag använder salladsmix och lite vinäger samt olivolja på även potatisen blir lite modernare med en skivad rostad variant.
Ingredients
- 6 st Lövbiffar
- 30 ml Grov senap
- 60 ml Bostongurka
- 1 dl Purjolök (finhackad)
- 1 dl Riven ost
- Salt
- Peppar
- 3 dl Grädde
- 1 dl Vatten
- 800 gr Potatis (skivad halv cm tjocka)
- Rapsolja
- Sallad och tomat till garnering
Method
Step 1
Lägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ i ugnen på 220° i ca 40 - 45 minuter
Step 2
Blanda senap, bostongurka, purjulök och ost ordentligt
Step 3
Stek lövbiffen på en sida och ta av dom från pannan, dela upp fyllningen på den stekta sidan av lövbiffarna, vik sedan ihop dem och sätt en tandpetare eller liknande som håller ihop.
Step 4
Stek sedan på de ostekta sidorna och när det är gjort slå på vattnet och sedan grädden, låt det koka ihop ordentligt med lövbiffarna kvar i pannan. Smaka av skyn med salt och peppar
Step 5
När potatisen fått färg är den klar att ta ut för att saltas och få lite rapsolja på, sedan är det bara att servera den klassiska rätten med lövbiffen, rostade potatisen, såsen samt givetvis sallad och tomat