Enchiladas fylld med husets läckerheter
2012-11-21- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag så vart det lite Mexiko inspirerat med enchiladas som jag fyller med en god röra och sedan gratinerar, dagens fyllning bestod i strimlad kotlett från rapsgris men kyckling skulle passa lika bra.
I fyllningen hittar man bla. mango, tomat, lök, chili och det strimlade köttet samt lite ris rester som fanns i kylen, till det så serverade jag lite extra hetta med inlagd jalapeneo och sval gräddfil.
Ingredients
- 600 gr benfri Kotlett eller kyckling (strimlad)
- 1 st Rödlök (klyftad)
- 1 st Gul Paprika
- 3 st Tomater (tärnade)
- 1 st Mango (i bitar)
- 1 cm Röd Chili (finhackad)
- 2 dl Färskost typ philadelphia
- 100 gr Riven ost
- 4 dl Kokt Ris
- 12 st Tortillas medium
- Inlagd skivad jalapeneo
- 2 dl Gräddfil
- Koriandee
- Spiskummin
- Rapsolja
Method
Step 1
Har man inte kokt ris som rester som jag kokar man så man har 4 dl kokt ris, sedan stekar man först det strimlade köttet i olja
Step 2
När köttet fått färg lägger man i löken, tomat, chilin och paprikan, låt det fräsa lite och vätska till sig, krydda med salt, koriander och spiskummin
Step 3
När grönsakerna är klara lägg i riset och mangon, värm på allt och smaka av med salt, koriander och spiskummin.
Step 4
Lägg en slev röra på en tortillas och vik ihop dem, lägg dom med med skarven neråt i en ugnsform,
Step 5
När alla är klara bre lite färskost på alla och lägg på den strimlade osten, gratinera sedan i ugn på 220° i ca 15 minuter
Step 6
När dom är klara ta ut dom, lägg gräddfil och några skivade jalapeneos på alla enchiladas.. ät och njut