Loader

Enchiladas fylld med husets läckerheter

2012-11-21
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart det lite Mexiko inspirerat med enchiladas som jag fyller med en god röra och sedan gratinerar, dagens fyllning bestod i strimlad kotlett från rapsgris men kyckling skulle passa lika bra.

I fyllningen hittar man bla. mango, tomat, lök, chili och det strimlade köttet samt lite ris rester som fanns i kylen, till det så serverade jag lite extra hetta med inlagd jalapeneo och sval gräddfil.

Ingredients

  • 600 gr benfri Kotlett eller kyckling (strimlad)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 1 st Gul Paprika
  • 3 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Mango (i bitar)
  • 1 cm Röd Chili (finhackad)
  • 2 dl Färskost typ philadelphia
  • 100 gr Riven ost
  • 4 dl Kokt Ris
  • 12 st Tortillas medium
  • Inlagd skivad jalapeneo
  • 2 dl Gräddfil
  • Koriandee
  • Spiskummin
  • Rapsolja

Method

Step 1

Har man inte kokt ris som rester som jag kokar man så man har 4 dl kokt ris, sedan stekar man först det strimlade köttet i olja

Step 2

När köttet fått färg lägger man i löken, tomat, chilin och paprikan, låt det fräsa lite och vätska till sig, krydda med salt, koriander och spiskummin

Step 3

När grönsakerna är klara lägg i riset och mangon, värm på allt och smaka av med salt, koriander och spiskummin.

Step 4

Lägg en slev röra på en tortillas och vik ihop dem, lägg dom med med skarven neråt i en ugnsform,

Step 5

När alla är klara bre lite färskost på alla och lägg på den strimlade osten, gratinera sedan i ugn på 220° i ca 15 minuter

Step 6

När dom är klara ta ut dom, lägg gräddfil och några skivade jalapeneos på alla enchiladas.. ät och njut

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: