Enkel vardags Paella Mixta
2012-04-09- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så har jag använt lite rester från helgens olika måltider, där fanns lite fläsk, kyckling, pulled beef och ett gäng kräftstjärtar. Så det kändes som en paella var det rätta till kvällens middag, just paella mixta är blandning av hav och land i paellan som förövrigt fått sitt namn från det typiska kärlet som paella görs i normalt. Jag har ju använt lite rester i mitt recept med försöker få ihop ett litet recept att följa, så får man använda lite egen fantasi när man tillagar det själv.
Nu är detta en enkel variant av paella som man kan ge sig på en vardag, vill man ha en ”riktig” paella får man lägga ner betydligt mer tid…
Paella Mixta
– 5dl Ris
– 2st Tomater hackade
– 1st Gul lök hackad
– 4st Vitlöksklyftor pressad
– 1st Röd paprika
– 1st Grön paprika
– 200gram kyckling stekt i bitar (man kan köpa en färdig grillad i butiken)
– 100gram Rimmat fläsk i bitar
– 200gram kräftstjärtar
– 2dl Vitt vin
– 30ml Kycklingfond
– 1/3 saffrans påse
– Salt
– Svart peppar
– Olja
1. Koka riset med tomaten, salt och saffran, använd lite mindre vatten så att risen nästan är torrt när det är klart.
2. Fräs löken med vitlöken i olja, när den fått färg lägg i fläsket.
3. Lägg i paprikan och kycklingen, låt fräsa lite och slå på vin samt fond.
4. Låt det koka upp och slå sedan på det kokta riset, vänd ordentligt och låt det puttra ihop lite innan man avslutar med att vända i kräftstjärtarna.
5. Smaka av och servera med gott bröd…