Enkelt laxpaket med färskpotatis i dill och brynt smör
2015-05-31- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Den första svenska färskpotatisen börjar synas i affärerna och jag hade det som första valet när kvällens recept skulle skapas, då jag även försöker få lite fint ute i trädgården valde jag att försöka göra allt väldigt enkelt idag med ett laxpaket till.
Ingredients
- 6 bitar Laxfilé (ca 120 gr st)
- 1 st Lime (i 6 klyftor)
- 60 gr Champinjoner (skivade)
- 1/2 st Gul lök (tunnt skivad)
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 4 msk Rapsolja
- Färsk basilika
- 1 kg Färsk potatis (tvättad)
- 50 gr Smör
- 1 st Kruka dill (grov hackad)
- Örtsalt
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 6 st ark aluminiumfolie
Method
Step 1
Sätt ugnen på 175° och börja koka potatisen
Step 2
Blanda oljan med vitlöken och örtsalt
Step 3
Lägg ut arken med aluminiumfolie, placera en laxbit på varje pensla vitlöksoljan på varje bit, dela upp champinjoner och löken på alla bitar
Step 4
Lägg några basilika blad på och dra några varv med svart pepparkvarne, placera en limeklyfta och vik ihop paketen ordentligt.
Step 5
Lägg paketen på en plåt och ställ iugnen i ca 30 minuter
Step 6
Smölt och bryn smöret lätt.
Step 7
Häll vattnet av potatisen slå på smöret, dillen och lite flingsalt, vänd allt försiktigt.
Step 8
Ta ut laxpaketen ur ugnen och servera med potatisen och gärna en saallad.