Loader

Enkelt laxpaket med färskpotatis i dill och brynt smör

2015-05-31
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Den första svenska färskpotatisen börjar synas i affärerna och jag hade det som första valet när kvällens recept skulle skapas, då jag även försöker få lite fint ute i trädgården valde jag att försöka göra allt väldigt enkelt idag med ett laxpaket till.

Ingredients

  • 6 bitar Laxfilé (ca 120 gr st)
  • 1 st Lime (i 6 klyftor)
  • 60 gr Champinjoner (skivade)
  • 1/2 st Gul lök (tunnt skivad)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 4 msk Rapsolja
  • Färsk basilika
  • 1 kg Färsk potatis (tvättad)
  • 50 gr Smör
  • 1 st Kruka dill (grov hackad)
  • Örtsalt
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 6 st ark aluminiumfolie

Method

Step 1

Sätt ugnen på 175° och börja koka potatisen

Step 2

Blanda oljan med vitlöken och örtsalt

Step 3

Lägg ut arken med aluminiumfolie, placera en laxbit på varje pensla vitlöksoljan på varje bit, dela upp champinjoner och löken på alla bitar

Step 4

Lägg några basilika blad på och dra några varv med svart pepparkvarne, placera en limeklyfta och vik ihop paketen ordentligt.

Step 5

Lägg paketen på en plåt och ställ iugnen i ca 30 minuter

Step 6

Smölt och bryn smöret lätt.

Step 7

Häll vattnet av potatisen slå på smöret, dillen och lite flingsalt, vänd allt försiktigt.

Step 8

Ta ut laxpaketen ur ugnen och servera med potatisen och gärna en saallad.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: