Entrecôte med rökt paprikasalsa med tomat och bönor
2015-01-26- Cuisine: Internationell, Mexico
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker entrecôte som serveras med en lite latin amerikansk inspirerad salsa, som är lite lagom het och fått lite trevlig smak av den rökta paprikan, tomat och bönor.
Ingredients
- 6 st Skivor Entrecôte
- 500 gr Krossad tomat
- 275 gr Mixade bönor kokta (utan vätska)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 1 cm Röd Chili
- 1 msk Smoked Paprika
- 0,5 msk Spis kummin
- 1 msk Muscavadosocker
- 1 dl Vatten
- Svart peppar
- Salt
- Rapsolja
- Sallads mix
- 900 gr Potatis (klyftad)
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220° Lägg potatisen på en oljad plåt och ställ i ugnen i ca 25 - 30 minuter, tills den fått fin färg och är mjuka rätt igenom
Step 2
Värm en panna med olja i botten, lägg i lök och vitlöken och låt det fräsa ordentligt. När löken mjuknat lägg i paprikapulvret, chili, muscavadosockret och fräs så att sockret smälter.
Step 3
Häll i krossade tomater samt vattnet, låt det puttra i ca 5 - 10 minuter smaka av med salt och svart peppar.
Step 4
Blanda i bönorna och låt de bli varma, sänk värmen för att hålla salsan varm.
Step 5
Stek Entrecôten så som du vill ha den och krydda med salt och svart peppar.
Step 6
Lägg potatis och salsa samt entrecôte snyggt och servera med salladen..