Falukorv i krämig färskostsås med paprika och basilika
2012-08-28- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 35m
Related Recipes:
Idag så vart det lite härlig svensk falukorv som gjordes i ordning med en krämig sås doftande av härlig basilika, i kylen fanns det ett litet överflöd av paprika som det var dags att använda snarast. Så en smarrig gryta med falukorv och paprika allt i en läcker sås med färskost, rätten valde jag att servera den med lite ris men jag kan tänka mig pasta, cous cous eller kanske mathavre.
Dagens rätt var även snabbgjord och passar bra en vardag med en del måsten också….
Ingredients
- 1 st Falukorvsring (strimlad)
- 1 st Gul lök (i klyftor)
- 4 st Paprikor i olika färger (i bitar)
- 100 gr Färskost
- 3 dl Creme fraiche
- 1 dl Chilisås
- 1 dl Vatten
- Paprika pulver
- Basilika
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- Ris, cous cous, mat havre eller något annat spännande för 6st
Method
Step 1
Stek först falukorvsstrimlorna i lite olja, när den börjar få färg lägg i löken och efter en liten stund paprikan
Step 2
Samtidigt som du steker blandar du färskost, creme fraiche, chilisås och vattnet som du sedan rör ut urdentligt, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och basilika
Step 3
När korv, paprika och lök fått lite trevlig färg häller man på såsen som du blandat ihop
Step 4
Låt allt få ett uppkok och stäng av värmen, smaka av och krydda på lite.. sedan klart för servering