Loader

Falukorv i krämig färskostsås med paprika och basilika

2012-08-28
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 35m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart det lite härlig svensk falukorv som gjordes i ordning med en krämig sås doftande av härlig basilika, i kylen fanns det ett litet överflöd av paprika som det var dags att använda snarast. Så en smarrig gryta med falukorv och paprika allt i en läcker sås med färskost, rätten valde jag att servera den med lite ris men jag kan tänka mig pasta, cous cous eller kanske mathavre.

Dagens rätt var även snabbgjord och passar bra en vardag med en del måsten också….

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (strimlad)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 4 st Paprikor i olika färger (i bitar)
  • 100 gr Färskost
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1 dl Chilisås
  • 1 dl Vatten
  • Paprika pulver
  • Basilika
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • Ris, cous cous, mat havre eller något annat spännande för 6st

Method

Step 1

Stek först falukorvsstrimlorna i lite olja, när den börjar få färg lägg i löken och efter en liten stund paprikan

Step 2

Samtidigt som du steker blandar du färskost, creme fraiche, chilisås och vattnet som du sedan rör ut urdentligt, krydda med salt, paprikapulver, svartpeppar och basilika

Step 3

När korv, paprika och lök fått lite trevlig färg häller man på såsen som du blandat ihop

Step 4

Låt allt få ett uppkok och stäng av värmen, smaka av och krydda på lite.. sedan klart för servering

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: