Falukorv under krispigt täcke med apelsin och mexikanska kryddor
2013-02-28- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Falukorv kan ha många olika skepnader i köket här kommer en ny spännande variant som är fräsch med apelsin och spännande med sitt krispiga täcke.
Den här rätten är en sköter sig själv i ugnen variant som passar bra en vardag, jag serverar ett gott jasminris till men man kan servera potatis eller ett annat ris om man vill.
Ingredients
- 900 gr Falukorv (Skivad)
- 1 st Apelsin (skalad & tärnad)
- 1 st Paprika eller 250 gr Små paprikor (i bitar)
- 1 dl Grädde
- 1,5 dl Creme fraiche
- 1 dl Vatten
- 1,5 msk Tacokrydda
- 2 st Små Tortillabröd (strimlat)
- 100 gr Ost (skivad)
- 6 port Ris eller något annat gott till
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° lägg sedan falukorven i en hög ugnsform, lägg apelsinen och paprikan på.
Step 2
Blanda grädde, creme fraiche, vatten och tacokrydda ordentligt, häll det på allt i ugnsformen och strö tortillabrödet på och toppa med den skivade osten.
Step 3
Ställ formen i ugnen i ca 35 minuter och koka riset till under tiden.
Step 4
Ta ut formen när det har blivit ett krispigt och fått färg, servera gärna med en god sallad och riset till