Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka
2017-08-13- Yield: 1 sats
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Härligt med gamla familjerecept som hängt med i generationer precis som detta lite historiska på snabbsaltad västeråsgurka, detta är en snabb inläggning som passar bäst att stå lite svalt eller i kylskåpet.
Västeråsgurka började odlas i Västerås efter en stadsbrand 1714 som gav plats för odlingarna.
Ingredients
- 1 kg Små gurkor
- 1 l Vatten
- 1.15 dl Grov salt
- 100 gr Pepparrot (tärnad)
- 10 - 15 st dillkronor
- Burk eller burkar
Method
Step 1
Tvätta gurkorna försiktigt med en borste, vill man ha krispigare gurkor kan man lägga den i kallt vatten i kylen ett dygn.
Step 2
Koka upp en lag med salt och vatten, koka tills allt salt lösts upp.
Step 3
Varva gurka med dillkronor och några pepparrotstärningar i burken, slå på lagen när den svalnat ordentligt. (är den varm kan gurkan tappa färg)
Step 4
Sätt på locket och förvara svalt/kallt i minst tre dygn innan den är färdig att äta.