Loader

Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

2017-08-13
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Härligt med gamla familjerecept som hängt med i generationer precis som detta lite historiska på snabbsaltad västeråsgurka, detta är en snabb inläggning som passar bäst att stå lite svalt eller i kylskåpet.

Västeråsgurka började odlas i Västerås efter en stadsbrand 1714 som gav plats för odlingarna.

Ingredients

  • 1 kg Små gurkor
  • 1 l Vatten
  • 1.15 dl Grov salt
  • 100 gr Pepparrot (tärnad)
  • 10 - 15 st dillkronor
  • Burk eller burkar

Method

Step 1

Tvätta gurkorna försiktigt med en borste, vill man ha krispigare gurkor kan man lägga den i kallt vatten i kylen ett dygn.

Step 2

Koka upp en lag med salt och vatten, koka tills allt salt lösts upp.

Step 3

Varva gurka med dillkronor och några pepparrotstärningar i burken, slå på lagen när den svalnat ordentligt. (är den varm kan gurkan tappa färg)

Step 4

Sätt på locket och förvara svalt/kallt i minst tre dygn innan den är färdig att äta.

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: