Loader

Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

2017-08-13
  • Yield: 1 sats
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Härligt med gamla familjerecept som hängt med i generationer precis som detta lite historiska på snabbsaltad västeråsgurka, detta är en snabb inläggning som passar bäst att stå lite svalt eller i kylskåpet.

Västeråsgurka började odlas i Västerås efter en stadsbrand 1714 som gav plats för odlingarna.

Ingredients

  • 1 kg Små gurkor
  • 1 l Vatten
  • 1.15 dl Grov salt
  • 100 gr Pepparrot (tärnad)
  • 10 - 15 st dillkronor
  • Burk eller burkar

Method

Step 1

Tvätta gurkorna försiktigt med en borste, vill man ha krispigare gurkor kan man lägga den i kallt vatten i kylen ett dygn.

Step 2

Koka upp en lag med salt och vatten, koka tills allt salt lösts upp.

Step 3

Varva gurka med dillkronor och några pepparrotstärningar i burken, slå på lagen när den svalnat ordentligt. (är den varm kan gurkan tappa färg)

Step 4

Sätt på locket och förvara svalt/kallt i minst tre dygn innan den är färdig att äta.

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: