Loader

Fetagratinerad zucchini med citrusdoftande färsfyllning

2012-08-14
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så hade jag med mig två stycken hemmaodlade zucchinisar som såg ljuvliga ut, min första tanke var att dessa får inte bara vara ett tillbehör utan en del av huvudrätten. Så det fick bli en fylld variant med en hel del medelhavsinspiration, tanken var att göra dom så pass saftiga att jag inte behöver någon sås.

Jag valde att servera pasta till men man kan lika gärna servera rostad potatis, ris eller något annat trevligt att fylla ut med.

Ingredients

  • 2 st Zucchini
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 cm Röd chili (finhackad)
  • 800 gr Köttfärs
  • 1 st Citron
  • Svart peppar
  • 150 gr Fetaost
  • Solroskärnor
  • Pumpafrön
  • 3 ml Koriander (hackad)
  • 3st Morötter (skalade och skurna på längden)
  • Olja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Dela zucchinin längs med och gröpa ur men spar lite kött på väggarna i, hacka sedan upp köttet som du tagits ur

Step 2

Stek färsen i lite olja så att den får lite färg, lägg sedan i löken och chilin och låt den steka med

Step 3

När det börjar bli klart lägg i zucchiniköttet och tomaterna låt det puttra i ca 5 minuter

Step 4

Pressa i citronjuicen utan att man får med kärnorna, krydda sedan med koriander, salt och svart peppar

Step 5

Låt det puttra i 5 minuter till och smaka sedan av allt

Step 6

Lägg morotsstängerna i botten av en ugnsform och läll lite olja samt salt på

Step 7

Sedan lägger man på zucchinisarna ovanpå och fyller dom med köttfärsröran, häll lite solrosfrön och pumpakärnor på och smula över fetaosten

Step 8

Ställ allt i ugnen på 225° i ca 30minuter eller tills det fått fin färg

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: