Fetagratinerad zucchini med citrusdoftande färsfyllning
2012-08-14- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Idag så hade jag med mig två stycken hemmaodlade zucchinisar som såg ljuvliga ut, min första tanke var att dessa får inte bara vara ett tillbehör utan en del av huvudrätten. Så det fick bli en fylld variant med en hel del medelhavsinspiration, tanken var att göra dom så pass saftiga att jag inte behöver någon sås.
Jag valde att servera pasta till men man kan lika gärna servera rostad potatis, ris eller något annat trevligt att fylla ut med.
Ingredients
- 2 st Zucchini
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 cm Röd chili (finhackad)
- 800 gr Köttfärs
- 1 st Citron
- Svart peppar
- 150 gr Fetaost
- Solroskärnor
- Pumpafrön
- 3 ml Koriander (hackad)
- 3st Morötter (skalade och skurna på längden)
- Olja
- Örtsalt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Dela zucchinin längs med och gröpa ur men spar lite kött på väggarna i, hacka sedan upp köttet som du tagits ur
Step 2
Stek färsen i lite olja så att den får lite färg, lägg sedan i löken och chilin och låt den steka med
Step 3
När det börjar bli klart lägg i zucchiniköttet och tomaterna låt det puttra i ca 5 minuter
Step 4
Pressa i citronjuicen utan att man får med kärnorna, krydda sedan med koriander, salt och svart peppar
Step 5
Låt det puttra i 5 minuter till och smaka sedan av allt
Step 6
Lägg morotsstängerna i botten av en ugnsform och läll lite olja samt salt på
Step 7
Sedan lägger man på zucchinisarna ovanpå och fyller dom med köttfärsröran, häll lite solrosfrön och pumpakärnor på och smula över fetaosten
Step 8
Ställ allt i ugnen på 225° i ca 30minuter eller tills det fått fin färg