Loader

Färsk pasta tagliolini med rustik sås med lite hetta, lufttorkad skinka och parmesan

2013-03-10
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag vart det en typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås med lite chili, champinjoner och sockerärtor.

Till pastan så serverade jag även lite lufttorkad skinka och rejält hyvlad parmesan, sedan så finhackar jag lite röd paprika för att garnera lite på toppen.

Ingredients

  • 500 gr Tagliolini eller annan färsk pasta
  • 1 st Gul lök (Hackad)
  • 3 cm Röd chili (Hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (Hackade)
  • 250 gr Champinjoner (Delade)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 150 gr Sockerärtor (Halverade)
  • 0,5 dl Vatten
  • 3 dl Creme Fraiche
  • 1/3 Röd Paprika (finhackad till garnering)
  • 500 - 600 gr Lufttorkad skinka
  • 100 gr Parmesanost riven till såsen och hyvlat till pastan
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Fräs lök, vitlök, champinjonerna och chilin i lite rapsolja, när det börjar bli mjukt lägg i tomatpurén fräs lite till.

Step 2

Lägg sedan i sockerärtorna och låt de bli lite varma, sedan så ska vatten och creme fraiche i och puttra upp lite.

Step 3

Smaka av med salt, svartpeppar och lite riven parmesan, koka upp vattnet till pastan med rikligt med salt.

Step 4

Lägg i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna, häll sedan av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.

Step 5

Slå på såsen på pastan och låt den dra med en liten stund innan den serveras

Step 6

Smaka av pastan och lägg upp den garnera med hyvlad parmesan, hackad paprika och skinkan

Print Friendly, PDF & Email

Comments (2)

  1. posted by Stefan on 28 mars, 2013

    Jag gjorde receptet utan skinkan och hällde i lite grädde i såsen med. Det var smidigt och förhållandevis gott.

    Tack för receptet!

      Svara
    • posted by Patric on 28 mars, 2013

      Härligt när man anpassar det efter sin smak för dagen & tackar för din feedback 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: