Färsk pasta tagliolini med rustik sås med lite hetta, lufttorkad skinka och parmesan
2013-03-10- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag vart det en typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås med lite chili, champinjoner och sockerärtor.
Till pastan så serverade jag även lite lufttorkad skinka och rejält hyvlad parmesan, sedan så finhackar jag lite röd paprika för att garnera lite på toppen.
Ingredients
- 500 gr Tagliolini eller annan färsk pasta
- 1 st Gul lök (Hackad)
- 3 cm Röd chili (Hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (Hackade)
- 250 gr Champinjoner (Delade)
- 15 ml Tomatpuré
- 150 gr Sockerärtor (Halverade)
- 0,5 dl Vatten
- 3 dl Creme Fraiche
- 1/3 Röd Paprika (finhackad till garnering)
- 500 - 600 gr Lufttorkad skinka
- 100 gr Parmesanost riven till såsen och hyvlat till pastan
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Fräs lök, vitlök, champinjonerna och chilin i lite rapsolja, när det börjar bli mjukt lägg i tomatpurén fräs lite till.
Step 2
Lägg sedan i sockerärtorna och låt de bli lite varma, sedan så ska vatten och creme fraiche i och puttra upp lite.
Step 3
Smaka av med salt, svartpeppar och lite riven parmesan, koka upp vattnet till pastan med rikligt med salt.
Step 4
Lägg i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna, häll sedan av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen.
Step 5
Slå på såsen på pastan och låt den dra med en liten stund innan den serveras
Step 6
Smaka av pastan och lägg upp den garnera med hyvlad parmesan, hackad paprika och skinkan
posted by Stefan on 28 mars, 2013
Jag gjorde receptet utan skinkan och hällde i lite grädde i såsen med. Det var smidigt och förhållandevis gott.
Tack för receptet!
posted by Patric on 28 mars, 2013
Härligt när man anpassar det efter sin smak för dagen & tackar för din feedback 🙂