Färskpasta med musslor som smaksätts med citron, dill och vitlök samt kallrökt lax och avacado.
2012-09-18- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Idag behövdes det en god, snabb och uppmuntrande vardagsmiddag, det fick bli en Italien inspirerad variant med en färskpasta. Till den så fick det bli musslor som smaksätts med citron, dill och vitlök samt kallrökt lax, allt serveras kallt till varma pastan som värmer upp det.
Ingredients
- Färskpasta till 6 personer
- 350 gr Rökt lax (tärnad)
- 150 gr Musslor utan skal
- 2 st Avacado (tärnad)
- 1 st Vitlök (pressad)
- Juicen från en halv citron
- 1 sts knippe dill
- Svart peppar
- Salt
- Olivolja
- Parmesan ost efter smak att hyvla
Method
Step 1
Häll citronjuicen i en skål och lägg i musslor, lax, vitlök, dill, salt och peppar vänd allt ordentligt
Step 2
Lägg sedan i avacadon och vänd försiktigt för att sedan smaka av
Step 3
Koka pastans i väl saltat vatten, och häll av vattnet
Step 4
Lägg pastan i botten sedan parmesan, lite olivolja, musselblandningen och dra några varv med pepparkvarnen garnera gärna med citron och dill
Step 5
Ät och njut....