Loader

Fetaost och äpplefyllda färsbiffar serverade med en syrlig sky med tomat och lök

2013-12-02
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 35m
  • Ready In: 55m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Enkla färsbiffar som smakar lite med fetaosten och äpplet i samt lite basilika och vitlök, till det en god sky med soltorkad tomat och lök som får en härlig syra av balsam vinägern.

Jag serverade kokt potatis till men det går även bra med pasta, bulgur, ris eller något annat spännande

Ingredients

  • 1 kg Nötfärs
  • 125 gr Fetaost
  • 1 st Äpple (tärnat äpple)
  • 1,5 st Gul lök (hackad)
  • 1 tsk Basilika
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 50 gr Soltorkad tomat (tärnat)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackat)
  • 30 ml Balsamicovinäger
  • 25 ml Tomatpuré
  • 2 dl Vatten
  • 15 ml Muskavadosocker
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Walnötter

Method

Step 1

Smula i fetaosten i färsen tillsammans med äpplet och en halv hackad lök, krydda med basilika, vitlökspulver, salt och svart peppar. Prov stek en bit och smaka av.

Step 2

Forma 12 st jämnstora biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja, när de fått färg och är klara ta upp dem och håll dem varma.

Step 3

När biffarna är klara häll i lite mera rapsolja och lägg i löken med vitlök och tomat, fräs det lite och låt löken bli mjukt , lägg i tomatpuren och vinäger fräs lite och häll i vattnet och lägg i muscavadosockret

Step 4

Låt det puttra i någon minut och smaka av med salt och peppar

Step 5

Lägg upp biffarna på ett fat och häll på skyn och smula lite walnötter på toppen servera med det som du valt att ha till

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: