Fetaost och äpplefyllda färsbiffar serverade med en syrlig sky med tomat och lök
2013-12-02- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Enkla färsbiffar som smakar lite med fetaosten och äpplet i samt lite basilika och vitlök, till det en god sky med soltorkad tomat och lök som får en härlig syra av balsam vinägern.
Jag serverade kokt potatis till men det går även bra med pasta, bulgur, ris eller något annat spännande
Ingredients
- 1 kg Nötfärs
- 125 gr Fetaost
- 1 st Äpple (tärnat äpple)
- 1,5 st Gul lök (hackad)
- 1 tsk Basilika
- 1 tsk Vitlökspulver
- 50 gr Soltorkad tomat (tärnat)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackat)
- 30 ml Balsamicovinäger
- 25 ml Tomatpuré
- 2 dl Vatten
- 15 ml Muskavadosocker
- Svartpeppar
- Salt
- Walnötter
Method
Step 1
Smula i fetaosten i färsen tillsammans med äpplet och en halv hackad lök, krydda med basilika, vitlökspulver, salt och svart peppar. Prov stek en bit och smaka av.
Step 2
Forma 12 st jämnstora biffar och stek dem på medelvärme i rapsolja, när de fått färg och är klara ta upp dem och håll dem varma.
Step 3
När biffarna är klara häll i lite mera rapsolja och lägg i löken med vitlök och tomat, fräs det lite och låt löken bli mjukt , lägg i tomatpuren och vinäger fräs lite och häll i vattnet och lägg i muscavadosockret
Step 4
Låt det puttra i någon minut och smaka av med salt och peppar
Step 5
Lägg upp biffarna på ett fat och häll på skyn och smula lite walnötter på toppen servera med det som du valt att ha till