Fetaost toppad tortellini i basilikadoftande vin och paprikasås
2014-02-26- Cuisine: Italien
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 20m
Related Recipes:
Ett läckert recept med färsk tortellini som ligger i en läckert krämig sås som inte rinner av pastan, såsen har smak av basilika, vitt vin och paprika som gifter sig härligt med pastan.
Ingredients
- 2 pkt eller 500gr Färsk tortellini med fyllning efter smak
- 1/2 Gul lök (hackad)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- Knippe färsk basilika (hackad)
- 1 dl Vitt vin
- 2 dl Grädde
- 1 st Tärning kycklingbuljong
- 100 gr Feta ost
- Rapsolja
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat,
Step 2
Fräs lök, vitlök och paprikan lite mjuk i rapsoljan, slå sedan på vin, grädde och basilikan samt kycklingbuljong tärningen, låt det puttra i minst 10 min tills det har blivit en krämig sås
Step 3
Smaka av med med svartpeppar & salt
Step 4
Lägg tortellinin i vattnet och när den är klar låt vattnet rinna av ordentligt, häll på såsen och vänd försiktigt.
Step 5
Lägg upp på ett fat/tallrik och smula fetaosten över, toppa med några basilikablad och några varv med svartpeppar kvarnen