Loader

Fetaost toppad tortellini i basilikadoftande vin och paprikasås

2014-02-26
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 20m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett läckert recept med färsk tortellini som ligger i en läckert krämig sås som inte rinner av pastan, såsen har smak av basilika, vitt vin och paprika som gifter sig härligt med pastan.

Ingredients

  • 2 pkt eller 500gr Färsk tortellini med fyllning efter smak
  • 1/2 Gul lök (hackad)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • Knippe färsk basilika (hackad)
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 1 st Tärning kycklingbuljong
  • 100 gr Feta ost
  • Rapsolja
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på pastavattnet som ska vara rikligt saltat,

Step 2

Fräs lök, vitlök och paprikan lite mjuk i rapsoljan, slå sedan på vin, grädde och basilikan samt kycklingbuljong tärningen, låt det puttra i minst 10 min tills det har blivit en krämig sås

Step 3

Smaka av med med svartpeppar & salt

Step 4

Lägg tortellinin i vattnet och när den är klar låt vattnet rinna av ordentligt, häll på såsen och vänd försiktigt.

Step 5

Lägg upp på ett fat/tallrik och smula fetaosten över, toppa med några basilikablad och några varv med svartpeppar kvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
    -Sokrates
    %d bloggare gillar detta: