Loader

Fetaostgratinerad falukorv med rödbetor, rödlök och cocktailtomat

2014-12-09
  • Servings: 5
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker fusion med falukorv, fetaost och rödbetor som förgylls med lite honung, allt lagt på en potatisbotten och sedan gratinerat i ugnen och sedan serverat med en klick yoghurt toppat med färsk basilika.

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (skivad)
  • 700 gr Potatis ( i bitar)
  • 1 st Rödlök (klyftad)
  • 500 gr Rödbetor förkokta ( i bitar)
  • 150 gr Fetaost
  • 150 gr Cocktailtomater
  • 3 msk Honung flytande
  • 4 dl Yoghurt av turkisk typ
  • 1/2 dl Färsk basilika (strimla bladen)
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 210°

Step 2

Lägg potatisen med lite olivolja i en ugnsform, salta, peppra och ställ in den i ugnen i ca 20 minuter så potatisen börjar bli mjuk.

Step 3

Ta ut potatisen och lägg på korvskivorna, rödlök och smula på fetaosten, ringla honungen på och sprid ut cocktailtomaterna.

Step 4

Ställ tillbaka i ugnen i ca 30 minuter så att det får lite färg.

Step 5

Servera med en klick yoghurt med strimlad basilika på och lite sallad på sidan om

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: