Fetaostgratinerad falukorv med rödbetor, rödlök och cocktailtomat
2014-12-09- Cuisine: Medelhavet, Svenskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker fusion med falukorv, fetaost och rödbetor som förgylls med lite honung, allt lagt på en potatisbotten och sedan gratinerat i ugnen och sedan serverat med en klick yoghurt toppat med färsk basilika.
Ingredients
- 500 gr Falukorv (skivad)
- 700 gr Potatis ( i bitar)
- 1 st Rödlök (klyftad)
- 500 gr Rödbetor förkokta ( i bitar)
- 150 gr Fetaost
- 150 gr Cocktailtomater
- 3 msk Honung flytande
- 4 dl Yoghurt av turkisk typ
- 1/2 dl Färsk basilika (strimla bladen)
- Olivolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 210°
Step 2
Lägg potatisen med lite olivolja i en ugnsform, salta, peppra och ställ in den i ugnen i ca 20 minuter så potatisen börjar bli mjuk.
Step 3
Ta ut potatisen och lägg på korvskivorna, rödlök och smula på fetaosten, ringla honungen på och sprid ut cocktailtomaterna.
Step 4
Ställ tillbaka i ugnen i ca 30 minuter så att det får lite färg.
Step 5
Servera med en klick yoghurt med strimlad basilika på och lite sallad på sidan om