Fetaostgratinerad lax under saffransdoftande täcke med basilika, fänkål och färska tomater
2013-12-15- Skill Level: Medel
- Servings: 8
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
En läcker gyllengul laxrätt där en laxsida gratineras i ugnen med fetaost och ett läckert creme fraiche täcke med saffran, fänkål och färska tomater, till det rostar man lite potatis och serverar en mixsallad.
Ingredients
- 1 st Laxsida (benfri och putsad)
- 0,5 st Fänkål (tunt tunt skivad)
- 250 gr Cocktailtomater (delade)
- 1 st Lime
- 5 dl Creme Fraiche
- 1/2 pkt Saffran
- 1 cm Röd Chili (hackad)
- Basilika (8-10 blad strimlade)
- 15 ml Flytande honung
- 900 gr Potatis (skivad i halvmånar)
- Rapsolja
- Sallads mix
- 125 gr Fetaost
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200°
Step 2
Lägg upp potatisen på en plåt med lite rapsolja, lägg upp fisken i en ugnsform (går bra att dela om den inte får plats) salta och peppra fisken.
Step 3
Blanda tomater, basilika, chilin och fänkålen med juicen av limen, honung, lite salt och saffran, vänd i creme fraichen och smaka av med salt och svart peppar
Step 4
Slå röran på fisken och smula fetaosten ovanpå, ställ in potatisen överst i ugnen och laxen under
Step 5
När det stått i ugnen i ca 30 minuter sätt på grill på ugnen och låt potatisen få färg, byt sedan plats på potatisen och fisken och gratinera fisken tills den får fin färg.
Step 6
Garnera fisken med lite basilikablad och servera med salladsmixen samt potatisen