Fetaostgratinerade pannbiffar ugnsbakade grönsaker och rostad klyftpotatis
2013-12-27- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Jag gillar att jobba med färs som man kan krydda på rejält så man får lite härlig smak, här är ett recept där vi steker biffarna lite innan allt går in i ugnen och man får en stund att duka lite fint till middagen.
I det här receptet så hittar vi en hel del klassiska smaker från medelhavet med syra och sötma, även grönsakerna är härliga och den sista touchen av rosmarin gör det till en riktig hitt.
Ingredients
- 1 kg Nötfärs
- 1 st Vitlök solo (pressad)
- 10 ml Chilimix krydda
- Salt
- Svart peppar
- 1 st Snackspaprika (delad i fyra delar längs med och sedan på hälften)
- 1 st Rödlök (klyftad)
- 15 st Cocktailtomater (delade)
- 125 gr Fetaost
- 0,4 dl Balsamico vinäger
- 3 msk Flytande honung
- 900 gr Potatis (klyftad)
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°, blanda färsen med vitlök, salt, chilimix och svart peppar, stek en liten bit för provsmakning, gör sedan 12 biffar.
Step 2
Stek biffarna så att de får färg i lite rapsolja och lägg dem i en ugnsform, avsluta med att hälla 1dl vatten i pannan och koka ur smakerna, häll skyn på biffarna.
Step 3
Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja, ställ in den i ugnen med plats under för biffarna sedan.
Step 4
Lägg nu grönsakerna på biffarna och smula sedan på fetaosten, slå på vinägern och ringla honungen på och lägg färsk rosmarin på toppen
Step 5
När potatisen stått i ugnen ca 10 minuter ställer man in biffarna under, och låter de stå tillsammans i ugnen i ca 20 - 25 minuter till.
Step 6
Ta ut och salta potatisen, servera med biffarna och dess tillbehör samt en god sallad