Fetaostsallad med druvor och cocktailtomater, passande till det grillade
2013-05-17- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Grill, Tillbehör, Vegetarisk
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6 - 8
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Man måste inte alltid ha potatis till det grillade en matig sallad passar precis lika bra, här är en smakrik sallad som passar perfekt till det grillade. Jag serverade en grillad kycklingfilé och en färsk chorizo till, salladen är saftig och en sås är överflödigt vilket gör middagen väldigt lätt att göra.
Ingredients
- 2 msk Fransk senap typ Dijon
- 1 msk Flyttande honung
- 15 ml Vittvins vinäger
- 1 dl Olivolja av bättre kvalitet
- Salt
- Svart peppar
- 200 gr Cocktailtomater (små)
- 1 st Rödlök (i tunna klyftor)
- 1/2 klase Blå vindruvor
- 100 gr Mini majs (delade tre gånger)
- 100 gr Herrekuverts eller sockerärtor (delade)
- 200 gr Feta ost
- 1 st Röd paprika (strimlor)
- 200 gr Salladsmix
Method
Step 1
Blanda senapen med honungen i en bunke som man kan blanda salladen i, häll sedan på vinägern och i en tunnstråle oljan samtidigt som du rör runt avsluta med att smaka av med salt och svartpeppar
Step 2
Lägg i löken, tomater, druvor, majs, paprika och bönor och blanda ordentligt med dressingen.
Step 3
Lägg sedan i salladen, smula i fetaosten och vänd allt försiktigt.
Step 4
Lägg upp salladen snyggt och servera till något gott från grillen 🙂