Fettuccine med svenska prinskorvar och champinjoner i krämig sås
2013-11-06- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
Idag när jag handlade så sålde man ut Svenska prinskorvar från Scan, jag gillar prinskorv och köpte givetvis ett paket att leka fram något nytt av. Min vana trogen så ville jag hitta på något både nytt och trevligt som passar en vardags kväll, en tur vid grönsaksdisken slutade med champinjoner, purjo och lite paprika i korgen sedan vart det lite färskpasta och lite annat smått och gott.
Ingredients
- 600gr Färsk Fettuccini (gärna två färger)
- 600g Prinskorv
- 1dm Purjolök (tunt skivad)
- 150g Champinjoner (delade)
- 1st Paprika (tärnad)
- 3dl Creme Fraiche
- 1dl Chili sauce
- 15ml Vatten
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Börja med att börja koka upp saltat vatten till pastan steka prinskorven lite innan man lägger i purjolök och champinjoner
Step 2
Fräs tills purjolöken blivit mjuk och champinjoner samt prinskorv fått färg, blanda samtidigt ihop creme fraiche, chili sauce, vatten och ett stänk rapsolja i en skål.
Step 3
Smaka av blandningen med salt och svart peppar och slå den sedan över prinskorvar och champinjoner i pannan
Step 4
Låt det puttra upp, lägg i paprikan, smaka av och håll det varmt samtidigt som du kokar pastan enligt förpackningen
Step 5
Lägg upp pastan och prinskorven snyggt var för sig och ropa in alla till matbordet