Fiskburgare med citronsyrad rödlök, chevreost samt en vitlök och gräslöksdressing
2013-12-28- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Yield: 8
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Trött på klassiska hamburgare och sugen på något nytt, då fick det bli en läcker fiskburgare med passande dressing och tillbehör.
Detta recept på burgare är inte alls svårt eller krångligt och absolut inget man ska hoppa över att göra, det tar inte heller mycket längre tid än att göra klassiska hamburgare med köttfärs.
Ingredients
- 400 gr Vit fisk typ alaska polock eller torsk
- 400 gr Lax
- 1/2 Gul lök
- 1/2 dl Gräslök (hackad)
- 1/2 dl Grädde
- Salt
- Svart peppar
- 3 dl Ströbröd
- 1 st Rödlök (i klyftor)
- 2 st Citroner
- 3 dl Gräddfil
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 1/2 dl Gräslök (hackad)
- 8 st Hamburgerbröd
- Hamburgerdressing
- 100 gr Chevreost
- Mixed sallad
- 2 st Bifftomater (8 skivor)
- Valfri potatis att servera till, jag rostade mandelpotatis.
Method
Step 1
Lägg fisken i en mixer med grädde, den gula löken och 1/2 dl gräslök, mixa den till en jämn massa och krydda med salt och svart peppar. Provstek en liten bit för att smaka av den, krydda eventuellt på om så behövs.
Step 2
Fräs rödlöken mjuk i lite olja, pressa en halv citron över löken och gör 8 skivor av resten av citronen som man lägger med i citronen, när juicen puttrat in i löken ta bort från värmen.
Step 3
Blanda gräddfilen med vitlöken och 1/2 dl gräslök, salta och peppra smaka sedan av.
Step 4
Dela fisk smeten i 8 lika delar blöt handen med kallt vatten och forma hamburgare, vänd sedan de i ströbröd och stek i smör och rapsolja i någon minut per sida.
Step 5
Lägg upp fiskburgarna på en plåt med chevreost på varje burgare, smält osten lite i ugnen på ca 200°
Step 6
Lägg upp botten av hamburgaren, hamburgerdressing, sallad, fiskburgare, vitlöksdressing, tomaten, rödlöken och toppen av brödet, sätt ett spett i och servera med potatisen som du valt till och citronskivan som stekte med löken.