Flädermarinerad kyckling på grillen med grönsaksbulgur och myntayoghurt
2016-07-03- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4-6 (beror på storlek på kyckling)
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
Att grilla en hel kyckling tar lite längre tid men är väl värt det med sin saftighet, idag så penslar vi den med en marinad som har bas i vår hemmagjorda flädersaft som ger kycklingen en sött inramning. Till detta serverar vi en ljummen bulgursallad med tomat och lite andra trevliga sommagrönsaker, egentligen är nästan en sås överflödig men vi gör en enkel myntayoghurt som passar väldigt bra till.
Ingredients
- 2 st Svenska kycklingar
- 1 dl Flädersaft
- 1 dl Vatten
- 2 krm Grillkrydda
- 1 msk Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 3 dl Bulgur
- 4,5 dl Vatten
- 1 st Grönsaksbuljongtärning
- 1 st Tomat (hackad)
- 1 st Salladslök (hackad)
- 1 tsk Tomatpuré
- 75 gr Sockerärtor
- 2,5 dl Yoghurt
- 3 krm Mynta (hackad)
- 1 tsk Rökt olja (hittar du ingen ta vanlig)
Method
Step 1
Tänd grillen
Step 2
Koka bulguren tillsammans med buljongtärningen enligt anvisningarna på pakettet
Step 3
Blanda fläder, grillkrydda, vatten, rapsolja och salt till en marinad, pensla kycklingarna ordentligt med marinaden både utanpå och inuti.
Step 4
När du fått glöd lägg kycklingarna på indirekt värme och lägg på locket, var 15:e minut öppna locket och pensla kycklingarna ordentligt med marinaden, vänd dem lite så de får färg runt om och stäng locket.
Step 5
Grilla kycklingen i ca 60 minuter eller tills den når 82° vid benet
Step 6
Medans kycklingen ligger på grillen blanda bulguren med tomatpurén först, blanda sedan försiktigt i tomat, salladslök och sockerärtor smaka av med salt.
Step 7
Blanda sedan yoghurten med mynta och rökta oljan, smaka av med salt och peppar.
Step 8
När kycklingen är klar ta bort den från värmen och låt den vila i ca 10 minuter, dela den sedan och servera med alla läckra tillbehör snyggt upplagda.