Loader

Flädermarinerad kyckling på grillen med grönsaksbulgur och myntayoghurt

2016-07-03
  • Servings: 4-6 (beror på storlek på kyckling)
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Att grilla en hel kyckling tar lite längre tid men är väl värt det med sin saftighet, idag så penslar vi den med en marinad som har bas i vår hemmagjorda flädersaft som ger kycklingen en sött inramning. Till detta serverar vi en ljummen bulgursallad med tomat och lite andra trevliga sommagrönsaker, egentligen är nästan en sås överflödig men vi gör en enkel myntayoghurt som passar väldigt bra till.

Ingredients

  • 2 st Svenska kycklingar
  • 1 dl Flädersaft
  • 1 dl Vatten
  • 2 krm Grillkrydda
  • 1 msk Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl Bulgur
  • 4,5 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 st Tomat (hackad)
  • 1 st Salladslök (hackad)
  • 1 tsk Tomatpuré
  • 75 gr Sockerärtor
  • 2,5 dl Yoghurt
  • 3 krm Mynta (hackad)
  • 1 tsk Rökt olja (hittar du ingen ta vanlig)

Method

Step 1

Tänd grillen

Step 2

Koka bulguren tillsammans med buljongtärningen enligt anvisningarna på pakettet

Step 3

Blanda fläder, grillkrydda, vatten, rapsolja och salt till en marinad, pensla kycklingarna ordentligt med marinaden både utanpå och inuti.

Step 4

När du fått glöd lägg kycklingarna på indirekt värme och lägg på locket, var 15:e minut öppna locket och pensla kycklingarna ordentligt med marinaden, vänd dem lite så de får färg runt om och stäng locket.

Step 5

Grilla kycklingen i ca 60 minuter eller tills den når 82° vid benet

Step 6

Medans kycklingen ligger på grillen blanda bulguren med tomatpurén först, blanda sedan försiktigt i tomat, salladslök och sockerärtor smaka av med salt.

Step 7

Blanda sedan yoghurten med mynta och rökta oljan, smaka av med salt och peppar.

Step 8

När kycklingen är klar ta bort den från värmen och låt den vila i ca 10 minuter, dela den sedan och servera med alla läckra tillbehör snyggt upplagda.

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: