Vin, tomat, och kanel bräserad fläskkarré med vitlöksbakade grönsaker
2013-02-24- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så vart middagen en karré som fick puttra en stund med rött vin, tomater och en liten knippe dragon samt en kanelstång, vilket resulterade att det även vart en trevlig och mustig sås till. Till detta gjorde jag en plåt med grönsaker som ställdes in i ugnen med några klickar vitlökssmör, en trevlig rätt som ser trevlig ut på tallriken.
Ingredients
- 800 gr Karré (skivad och delade i halvor)
- 3 st Tomater (klyftor)
- 2 st små Lökar (klyftor)
- 15 ml Tomatpuré
- 10 ml Honung
- 20 ml Köttfond
- 3 dl Rött vin
- 3 dl Vatten
- Liten knippe basilika
- 15 ml Maizena
- 1 st Kanel stång
- Rapsolja
- 900 gr Potatis små (klyftade)
- 400 gr Morötter (klyftade i samma storlek som potatisen)
- 1 st Röd paprika (i bitar)
- 250 gr Cocktailtomater (delade i halvor))
- 100 gr Vitlökssmör
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° lägg potatis, morötter, paprika och tomater på en plåt och blanda försiktigt, salta lite och klicka smöret över
Step 2
Ställ in plåten i ugnen och låt den stå där i ca 35 - 45 minuter, den ska få färg och bli klar.
Step 3
Fräs löken i lite olja i en större kastrull när den mjuknat lite lägg i tomaterna med tomatpurén och honungen, låt det med en stund.
Step 4
Lägg i kanelstången, basilikan och slå på vin, vatten samt fonden, låt det koka upp och håll det puttrande
Step 5
Stek sedan karré skivorna och krydda dom med lite salt och svart peppar, när de fått bra färg på bägge sidorna lägg dem i kastrullen
Step 6
Låt det puttra i ca 10 minuter, red skyn med maizenan utrörd i lite vatten, smaka av och servera med grönsakerna.