Loader

Vin, tomat, och kanel bräserad fläskkarré med vitlöksbakade grönsaker

2013-02-24
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så vart middagen en karré som fick puttra en stund med rött vin, tomater och en liten knippe dragon samt en kanelstång, vilket resulterade att det även vart en trevlig och mustig sås till. Till detta gjorde jag en plåt med grönsaker som ställdes in i ugnen med några klickar vitlökssmör, en trevlig rätt som ser trevlig ut på tallriken.

Ingredients

  • 800 gr Karré (skivad och delade i halvor)
  • 3 st Tomater (klyftor)
  • 2 st små Lökar (klyftor)
  • 15 ml Tomatpuré
  • 10 ml Honung
  • 20 ml Köttfond
  • 3 dl Rött vin
  • 3 dl Vatten
  • Liten knippe basilika
  • 15 ml Maizena
  • 1 st Kanel stång
  • Rapsolja
  • 900 gr Potatis små (klyftade)
  • 400 gr Morötter (klyftade i samma storlek som potatisen)
  • 1 st Röd paprika (i bitar)
  • 250 gr Cocktailtomater (delade i halvor))
  • 100 gr Vitlökssmör
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° lägg potatis, morötter, paprika och tomater på en plåt och blanda försiktigt, salta lite och klicka smöret över

Step 2

Ställ in plåten i ugnen och låt den stå där i ca 35 - 45 minuter, den ska få färg och bli klar.

Step 3

Fräs löken i lite olja i en större kastrull när den mjuknat lite lägg i tomaterna med tomatpurén och honungen, låt det med en stund.

Step 4

Lägg i kanelstången, basilikan och slå på vin, vatten samt fonden, låt det koka upp och håll det puttrande

Step 5

Stek sedan karré skivorna och krydda dom med lite salt och svart peppar, när de fått bra färg på bägge sidorna lägg dem i kastrullen

Step 6

Låt det puttra i ca 10 minuter, red skyn med maizenan utrörd i lite vatten, smaka av och servera med grönsakerna.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
    -Hippokrates
    %d bloggare gillar detta: