Fläskkotlett i långkok med chorizo, vin, honung och rosmarin
2017-03-06- Servings: 5
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 4:00 h
- Ready In: 4:30 h
Related Recipes:
Dofterna som sprider sig i köket när jag lyfter på locket på min variant av en klassisk Svensk söndagsgryta, är inte att leka med och får det att vattnas i munnen direkt.
Jag låter fläskkött puttra i 4 h i min Crock-Pot (går lika bra i ugnen) tillsammans med potatis och lite annat smått och gott, resultatet blir en härlig “allt klart samtidigt gryta” där vi lägger ner lite mer tid i förberedelserna för att sedan få tid över till annat än matlagning på söndagen.
Ingredients
- 800 gr Fläskkotlett (tärningar 5cm x 5cm)
- 700 gr Potatis (delade på längden)
- 250 gr Champinjoner (gärna små annars dela en gång)
- 1 - 2 st Gul lök (klyftor)
- 1 st Röd Paprika (strimlor)
- 100 gr Chorizo (tunnt slantad)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 1,5 msk Honung
- 1 - 2 tsk Rosmarin
- 1 dl Rött vin
- 1 msk Rapsolja
- 1 msk Maizena
- Svart peppar
- Salt
Method
Step 1
Lägg potatis, champinjoner, gul lök, vitlök och paprika i Crock-Poten eller i en gryta att ställa i ugnen, salta, peppra, ha på rosmarin och vänd runt allt.
Step 2
Slå på vinet med rapsoljan och klicka på honungen.
Step 3
Salta och peppra köttet och lägg det ovanpå grönsakerna, strö chorizon ovanpå och sätt på locket
Step 4
Sätt grytan på 4 h högsta värmen eller ställ i ugnen på 100° och kör den lika länge.
Step 5
Efter 4 timmar ta ur grönsaker och kött, sätt på Crock-Poten alternativ ställ grytan på spisen, blanda ut maizenan med lite vatten och slå i grytan, låt det koka upp och smaka av med salt samt svartpeppar.
Step 6
Lägg tillbaka kött och grönsaker, sedan är det bara att bjuda till bods och önska smaklig måltid 🙂
.