Loader

Foliebakad torskrygg med tomat, champinjon, äpple och ädelost

2014-05-31
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

En trevlig rätt som är skön att ta till när köket inte lockar och du vill göra något festligt och enkelt, ett härligt paket med torsk och massa godsaker som passar att lägga på grillen eller i ugnen.

Ingredients

  • 4 st Portionsbitar ryggbit av torsk
  • 8 st Champinjoner (tvättade)
  • 8 st Cocktailtomater
  • 1 st Rött äpple (skivat i halvmåne utan kärnhus)
  • 100 gr Ädelost lite mildare
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 4 ark Aluminiumfolie
  • 900 gr Färskpotatis (tvättade)

Method

Step 1

Tänd grillen eller sätt ugnen på 220°

Step 2

Lägg torskbitarna på 4 folieark, salta och peppra, smula ädelosten på, lägg på äpplena och placera tomaterna samt champinjonerna bredvid, toppa med en kvist oregano

Step 3

Vik ihop paketen ordentligt, sätt på potatisen som ska koka i ca 25 - 30 minuter.

Step 4

Lägg foliepaketen på grillen och sätt på locket eller lägg in dem i ugnen, låt dem sedan stå där i ca 20 minuter.

Step 5

Häll av vattnet av potatisen och servera med paketen som gästerna får öppna själv för att kunna njuta av dofterna..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
    -Alice Roosevelt Longworth
    %d bloggare gillar detta: