Fotbollstjejernas ”typ” snickers
2016-07-03- Cuisine: Internationell, Svenskt
- Course: Bak, Glutenfri
- Skill Level: Medel
- Yield: 40 bitar
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Idag har min dotter haft några av sina lagkompisar från fotbollen hemma och man kom på att man ville baka, så tjejerna letade recept och for iväg på långbord och inlines till affären för att ha allt till baket på plats.
Jag väldigt imponerad av resultatet och vill dela med mig av receptet i bloggen, på detta snickers liknande godis med rispuffar som passar perfekt till fikat.
Letar du efter nyttigare ”godis” då har du dessa sportbars istället
Ingredients
- 350 gr Jordnötssmör
- 0,7 dl Strösocker
- 1,5 dl Sirap
- 1 L Puffat Ris
- 1 dl Kokos
- 200 gr mörk Blockchoklad
Method
Step 1
Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, ca 20cm X 25cm
Step 2
Blanda i en kastrull jordnötssmör, socker och sirap, låt det nästan koka upp på svag värme under omrörning. Var försiktigt då det lätt kan brännas vid, ta bort från plattan.
Step 3
Rör ner puffat ris och kokos, blanda ordentligt.
Step 4
Bred ut smeten i långpannan
Step 5
Smält blockchokladen genom att lägga den i en liten bunke som du ställer i en kastrull med sjudande vatten (akta så du inte får vatten i chokladen, då kan den bli grynig)
Step 6
Bred chokladen över puffblandningen
Step 7
Ställ in formen i kylen så att chokladen får stelna igen, skär sedan kakan i 40 bitar. Lägg i något fint och bjud vänner, kollegor och familj 🙂