Fransk dragonkyckling med enkel ratatouille och grillad brieost
2012-08-09- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 35m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Kyckling är populärt hemma om man frågar dottern som bestämde kyckling i butiken idag, själv så fyllde jag på med ratatouill och en brie ost till.
Roligt om namnet ratatouille är att det kommer från franskans touiller, som betyder ”att röra om” , och för övrigt så serverade jag rostad potatis till som jag har ett eget recept till här
Ingredients
- 6st Kycklingfiléer
- 1dl Röttvin
- 30ml Fransk senap
- 5ml Dragon (hackad eller torkad)
- Salt
- Svartpeppar
- 3st Vitlöksklyftor (pressade)
- ----------
- 1st Aubergine (i bitar)
- 2st Tomater (i klyftor)
- 1st Gul lök (i klyftor)
- 3st Vitlöksklyftor (hackad)
- 1st Röd paprika (i bitar)
- Salvia
- Olja
- Salt
- Svart peppar
- 15ml Vitvinsvinäger
- -----------
- 1st större brieost
- ----------
Method
Step 1
Blanda vin, senap, dragon, vitlök, salt och peppar ordentligt, vänd kycklingen i marinaden och grilla.
Step 2
Pensla överbliven marinad på då och då, när kycklingen nått 70° är den klar att serveras
Step 3
----------
Step 4
Värm upp olja i en panna och lägg i lök samt vitlök, stek den lite grann, lägg sedan i aubergin och låt den bli lite mjuk
Step 5
Sedan lägger man i paprika och tomater som ska mjukna lite, slå på vinägern och fräs en liten stund
Step 6
Smaka av med salt och peppar
Step 7
-----------
Step 8
Brieosten grillar man hel var försiktig så inte "skalet" går sönder, den är klar när den är mjuk.