Fransk vindoftande köttfärsgryta med färgglad mathavre och nybakad baguette
2012-08-26- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 1:10 h
- Ready In: 1:40 h
Related Recipes:
I morse bestämde jag mig för att det skulle bli köttfärs till middagen, under dagen föddes även tanken på en bagutte frågan var bara hur man sammanfogar dom.
Lösningen fick bli en franskinspirerad köttfärsgryta med mycket smak som puttrat länge, till det så vart det en sallad med mathavre och nybakad baguette.
Vi bakade egna surdegs baguetter men man kan även köpa ett gott bröd till..
Ingredients
- 3 dl Mathavre (kokat enligt förpackning)
- 1 - 2 st Morötter grovrivna (skalad och grovrivna)
- 1/2 st huvud Romansallad (strimlad)
- 1 kg Köttfärs
- 1 st Rödlök (hackad)
- 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 3 st Tomater (i tärningar)
- 1/2 st Aubergine (i tärningar)
- 3 dl Rött vin
- 1 dl Grädde
- 30 ml Tomatpuré
- 3 cm Chili (hackad)
- Svart peppar
- Salt
- 30 ml Dijon senap
- Olivolja
- Smör
- Basilika
Method
Step 1
Fräs köttfärsen i lite smör, när den börjar få färg lägg i vit och gul lök samt chilin
Step 2
När löken är mjuk lägg i tomaterna och Aubergine samt tomatpuré, låt det fräsa med en liten stund
Step 3
Slå på vinet och grädden och låt allt puttra ihop i minst 30 minuter på svag värme om det blir torrt slå på lite vatten
Step 4
Under tiden som det puttrar smaka av med lite basilika, salt och peppar
Step 5
Precis innan grytan är klar blanda ihop romansalladen med dom rivna morötterna och häll lite olja på samt salt på och avsluta med att blanda i den varma mathavren
Step 6
När sedan även köttfärsgrytan är klar så avsluta med att röra i dijonsenapen efter det får det inte koka
Step 7
Nu är det bara att servera med mathavren samt en rejäl bit bröd på franskt vis