Loader

Fransk vindoftande köttfärsgryta med färgglad mathavre och nybakad baguette

2012-08-26
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 1:10 h
  • Ready In: 1:40 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

I morse bestämde jag mig för att det skulle bli köttfärs till middagen, under dagen föddes även tanken på en bagutte frågan var bara hur man sammanfogar dom.

Lösningen fick bli en franskinspirerad köttfärsgryta med mycket smak som puttrat länge, till det så vart det en sallad med mathavre och nybakad baguette.

Vi bakade egna surdegs baguetter men man kan även köpa ett gott bröd till..

Ingredients

  • 3 dl Mathavre (kokat enligt förpackning)
  • 1 - 2 st Morötter grovrivna (skalad och grovrivna)
  • 1/2 st huvud Romansallad (strimlad)
  • 1 kg Köttfärs
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 3 st Tomater (i tärningar)
  • 1/2 st Aubergine (i tärningar)
  • 3 dl Rött vin
  • 1 dl Grädde
  • 30 ml Tomatpuré
  • 3 cm Chili (hackad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • 30 ml Dijon senap
  • Olivolja
  • Smör
  • Basilika

Method

Step 1

Fräs köttfärsen i lite smör, när den börjar få färg lägg i vit och gul lök samt chilin

Step 2

När löken är mjuk lägg i tomaterna och Aubergine samt tomatpuré, låt det fräsa med en liten stund

Step 3

Slå på vinet och grädden och låt allt puttra ihop i minst 30 minuter på svag värme om det blir torrt slå på lite vatten

Step 4

Under tiden som det puttrar smaka av med lite basilika, salt och peppar

Step 5

Precis innan grytan är klar blanda ihop romansalladen med dom rivna morötterna och häll lite olja på samt salt på och avsluta med att blanda i den varma mathavren

Step 6

När sedan även köttfärsgrytan är klar så avsluta med att röra i dijonsenapen efter det får det inte koka

Step 7

Nu är det bara att servera med mathavren samt en rejäl bit bröd på franskt vis

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Kalorier: små trevliga saker i maten som ger människan volym och pondus.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: