”Fresh made” hallon och banan sorbet med rostade hasselnötter
2015-07-18- Cuisine: Internationell
- Course: Dessert, Glutenfri
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Det är gott med något lite sötare och fräscht efter en trevlig middag, varför inte imponera med en riktigt ”fresh made” variant med hallon och banan som med lite planering går fort och blir läckert utan något större arbete efter middagen.
Termen sorbe är hämtad från den turkiska motsvarigheten, sherbat, som i sin tur är ett persiskt lånord.
Ingredients
- 2 st Bananer (skalade)
- 250 gr Hallon
- 1 dl Muscavado socker
- 5 dl Vatten
- 1 st Vaniljstång
- 100 gr Hasselnötter
- Myntablad (till garnering)
Method
Step 1
Detta ska förberedas någon timme innan servering, dela bananerna i bitar och lägg dem i med hallonen i frysen, de ska bli genomfrysta.
Step 2
Häll 3 dl vatten i en kastrull och lägg i sockret, dela vaniljstången längs med och lägg i även den. Koka ner till en sockerlag och det är ca 1 dl vätska kvar i kastrullen.
Step 3
Häll upp den i en mugg och ställ i kylen,
Step 4
Rosta hasselnötterna i en varm panna tills de får färg och skalet lossnar lätt, lägg dem på ett hushållspapper och försök lossa så mycket skal som möjligt.
Step 5
Nu väntar du tills det är dags att servera
Step 6
Använd en mixer och mixa banan, hallon och sockerlag ordentligt, justera konsistensen med 1- 2 dl kallt vatten.
Step 7
Lägg upp direkt i en skål, strö på lite rostade hasselnötter och toppa med ett grönt blad, servera och njut av berömet från dina gäster.