Loader

Frittata con patate e formaggio

2014-01-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp som påminner om spansk tortilla (bondomelett), jag gör här en variant med potatis, lök, paprika och ost som jag sedan serverar väldigt enkelt med goda grillade korvar och en läcker salsa men rätten passar utmärkt utan korv också som en vegetarisk rätt.

Ingredients

  • 9 st Ägg
  • 1 dl grovriven Lagrad ost typ Parmesan/Cheddar
  • 500 gr Potatis (i bitar)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1 st Liten Rödlök (skivad i halvmåneform)
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Näve ruccola
  • Goda smakrika korvar, om man inte äter rätten som vegetariskt.
  • En god salsa, recept finns i bloggen

Method

Step 1

Börja med att stek potatisen mjuk i olja i en panna, blanda under tiden ihop äggen med osten och krydda med salt samt svart peppar

Step 2

När potatisen är färdig lägg i lök och paprika som får fräsa med lite, låt paprikan och löken ha kvar spänsten, krydda med salt och svart peppar.

Step 3

Häll på ost och äggblandningen vänd försiktigt så smeten kommer in ordentligt bland grönsakerna

Step 4

Sänk värmen rejält och lägg på ett lock på pannan, låt det stå så att äggsmeten stelnar igenom

Step 5

Vänd sedan över hela frittatan på en tallrik så att steksidan kommer uppåt, strö ruccola över, servera korvarna (om inte du vill ha det vegetariskt) och en god salsa till

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: