Frittata con patate e formaggio
2014-01-08- Cuisine: Italien
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp som påminner om spansk tortilla (bondomelett), jag gör här en variant med potatis, lök, paprika och ost som jag sedan serverar väldigt enkelt med goda grillade korvar och en läcker salsa men rätten passar utmärkt utan korv också som en vegetarisk rätt.
Ingredients
- 9 st Ägg
- 1 dl grovriven Lagrad ost typ Parmesan/Cheddar
- 500 gr Potatis (i bitar)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- 1 st Liten Rödlök (skivad i halvmåneform)
- Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
- Näve ruccola
- Goda smakrika korvar, om man inte äter rätten som vegetariskt.
- En god salsa, recept finns i bloggen
Method
Step 1
Börja med att stek potatisen mjuk i olja i en panna, blanda under tiden ihop äggen med osten och krydda med salt samt svart peppar
Step 2
När potatisen är färdig lägg i lök och paprika som får fräsa med lite, låt paprikan och löken ha kvar spänsten, krydda med salt och svart peppar.
Step 3
Häll på ost och äggblandningen vänd försiktigt så smeten kommer in ordentligt bland grönsakerna
Step 4
Sänk värmen rejält och lägg på ett lock på pannan, låt det stå så att äggsmeten stelnar igenom
Step 5
Vänd sedan över hela frittatan på en tallrik så att steksidan kommer uppåt, strö ruccola över, servera korvarna (om inte du vill ha det vegetariskt) och en god salsa till