Fyllda nötrullader med en lök och champinjongräddsky samt ett potatistorn
2014-11-27- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett trevligt vardagsrecept som inte tar allt för lång tid att laga till, vi gör läckra fyllda nötrullader som får puttra i en gräddsky med lök och champinjoner.
Även om det är grädde i detta recept så är det inte i en mängd som gör det onyttigt, och var noga med att det är riktig grädde och ingen ”låtsas” variant.
Ingredients
- 8 st Skivor skivad ytterlår
- 8 st Skivor parmesanost
- 100 gr Champinjoner (skivade)
- 1 st Gul lök (tunt klyftad)
- 100 gr Cocktailtomater (klyftade)
- 2 dl Grädde
- 2 dl Vatten
- 30 ml Balsamicovinäger
- Salt
- Svart peppar
- Rapsolja
- 4 st Bakpotatisar (skivade)
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225° och lägg ut den skivade potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter tills den fått färg och är klar.
Step 2
Lägg ut de skivade ytterlåren på bänken, salta och peppra, lägg en skiva parmesan på, en skivad champinjon och en klyfta lök
Step 3
Vik sedan först ihop kötet och rulla sedan en rullad
Step 4
Värm en panna med lite olja i och lägg i rulladerna som ska få färg runt om, låt de ligga tätt så att de inte rullar upp, sig salta och peppra.
Step 5
Lägg sedan i resten av champinjonerna och löken, låt det fräsa lite och slå på grädde, vatten och balsamvinäger.
Step 6
Lägg på ett lock och låt det puttra i ca 20 minuter, smaka av skyn med salt och svart peppar.
Step 7
Lägg på en cocktailtomaterna som bara ska bli ljumna.