Loader

Fyllda nötrullader med en lök och champinjongräddsky samt ett potatistorn

2014-11-27
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Ett trevligt vardagsrecept som inte tar allt för lång tid att laga till, vi gör läckra fyllda nötrullader som får puttra i en gräddsky med lök och champinjoner.

Även om det är grädde i detta recept så är det inte i en mängd som gör det onyttigt, och var noga med att det är riktig grädde och ingen ”låtsas” variant.

Ingredients

  • 8 st Skivor skivad ytterlår
  • 8 st Skivor parmesanost
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Gul lök (tunt klyftad)
  • 100 gr Cocktailtomater (klyftade)
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Vatten
  • 30 ml Balsamicovinäger
  • Salt
  • Svart peppar
  • Rapsolja
  • 4 st Bakpotatisar (skivade)

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° och lägg ut den skivade potatisen på en plåt med lite olja i botten, ställ in plåten i ugnen och låt den stå i ca 30 minuter tills den fått färg och är klar.

Step 2

Lägg ut de skivade ytterlåren på bänken, salta och peppra, lägg en skiva parmesan på, en skivad champinjon och en klyfta lök

Step 3

Vik sedan först ihop kötet och rulla sedan en rullad

Step 4

Värm en panna med lite olja i och lägg i rulladerna som ska få färg runt om, låt de ligga tätt så att de inte rullar upp, sig salta och peppra.

Step 5

Lägg sedan i resten av champinjonerna och löken, låt det fräsa lite och slå på grädde, vatten och balsamvinäger.

Step 6

Lägg på ett lock och låt det puttra i ca 20 minuter, smaka av skyn med salt och svart peppar.

Step 7

Lägg på en cocktailtomaterna som bara ska bli ljumna.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: