Gammeldags långkok med högrev, tomat och höstrotsaker
2015-10-26- Servings: 8
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 7:00 h
- Ready In: 7:30 h
Related Recipes:
Till hösten hör mustiga smakrika recept med härliga rotsaker, här kan du använda en gjutjärnsgryta på plattan eller i ugnen eller varför inte en crock pot så kan maten dofta gott när man kommer hem efter en arbetsdag.
Ett riktigt härligt höstrecept med smakrik högrev som får puttra i flera timmar tillsammans med härliga höstrotsaker, resultatet blir en underbart mör högrev med mjuka rotsaker i en mustig sås med tomat.
Ingredients
- 1,2 kg Högrev
- 1 brk Krossad tomat (bra kvalitet)
- 1,5 kg Grytrotsaker eller liknande (skalade och grova bitar)
- 1 st Äpple (urkärnat & klyftor)
- 2 msk Smör
- Salt
- Vitpeppar
- 2 dl Vatten
- Svart peppar
- 2 tsk Maizena
- 1 kg Potatis efter eget val.
Method
Step 1
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om
Step 2
Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå.
Step 3
Toppa med äppelklyftor, krossad tomat och 2 dl vatten, sätt på locket och koka på medelvärme, i ugn på 100° i ca 7 timmar
Step 4
När det är ca 1h kvar börja med potatisen till som du vill ha den kokt, rostad, pressad osv..
Step 5
När det gått 7 timmar ta ur köttet och grönsakerna försiktigt och placera på ett uppläggningsfat
Step 6
Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Step 7
Servera med potatis och en god sallad, pulled beef på svenska 🙂