Enchiladas fyllda med läckert vegetarisk grönsaksfräs med mango
2014-01-20- Cuisine: Mexico
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Efter middagsbesök av min äldsta som är vegetarian så vart dagens läckra recept ett vegetarisk, ett bevis för att man inte alltid behöver fylla på med kött när vi här fyller ett tortillabröd med ett härligt grönsaksfräs med bla mango.
Ingredients
- 200 gr Champinjoner (klyftor)
- 100 gr Morötter (Skalade & tunt skivade)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 st Mango (skalad & tärnad)
- 100 gr Vitkål (fint strimlad)
- 25 ml Muskavado socker
- Taco krydda
- 2 dl Vatten
- Raps olja
- 12 st Tortillabröd
- 300 gr Riven ost
- Salsa
- Yoghurt typ Turkisk
- Skivad jalapeneo
Method
Step 1
Sätt ugnen på 225°
Step 2
Värm upp en större panna och häll i rapsolja, häll sedan i champinjoner och morötterna tillsammans med lök samt vitlök.
Step 3
Vänd då och då tills morötterna är mjuka med motstånd
Step 4
Lägg sedan i vitkålen och fräs allt i någon minut, krydda med tacokrydda, muscavadosocker och slå på vattnet, låt vitkålen bli mjuk
Step 5
Avsluta med att ha i tomaten och mangon som bara ska bli varm
Step 6
Låt vattnet i fräset ånga bort och lägg röra på ett tortillabröd som rullas ihop och lägges på en plåt
Step 7
När alla rullarna är klara strö osten på och ställ in plåten i ugnen
Step 8
När osten smält och brödet fått färg är de klara att tas ut ur ugnen.
Step 9
Lägg upp dem på ett två fat och servera med sallad, salsa, jalapeneo samt matlagningsyoghurten