Grillad biff med vitlök och chilismör samt citronbakad potatis med morötter
2012-08-12- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Efter en helg på cup med härliga fotbollstjejer i vårt 02 gäng, så är jag sugen på en läcker grillad biff.
Jag är lite lagom sliten och valde att göra det väldigt enkelt men ändå lite söndags festligt, ett smör med lagom av chili och vitlök med dom syrliga grönsakerna till vart perfekt till min biff.
Ingredients
- 800 gr Potatis (tvättad och i bitar)
- 600 gr Morötter (skalad och slantad i lite tjokare bitar)
- 1 st Citron
- Örtsalt
- Svart peppar
- Olja
- Basilika (hackad)
- ----------
- 100 gr Smör
- 2 klyftor Vitlök (pressad)
- 1cm Chili (finhackad)
- Salt
- -----------
- 6 st Biffar
- Salt
- Pepparmix (eller bara svartpeppar)
Method
Step 1
Lägg potatisen och morötterna på en plåt med lite olja, dela citronen på mitten och pressa den över och lägg i halvorna.
Step 2
Ställ plåten i ugnen på 220° i ca 25 minuter
Step 3
När potatis och morötter fått färg ta ut plåten salta och peppra efter smak, lägg på basilikan vänd sedan allt försiktigt och servera
Step 4
----------
Step 5
Smält smöret och lägg i vitlök, chili samt salt
Step 6
Låt det stå och dra lite och servera sedan smöret ljumet
Step 7
----------
Step 8
Biffen ska vara rumstempererad, krydda sedan med salt och pepparmix
Step 9
Grilla tillsamans med eventuella grönsaker som du vill ha till, själv tog jag färsk majs med blast som jag grillade med kvar på...