Grillad biff med vitlöksstekta champinjoner, rödvinssås och västerbottenost fylld potatis

2012-09-28
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

En lite halvt klassisk middag med grillad biff och rödvinssås och ganska klassiska champinjoner, det är den fyllda potatisen som sticker ut lite och gör det lite annorlunda.

Ingredients

  • 6 st Skivor Biff
  • 350 gr Champinjoner (i klyftor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 pkt med Sopp eller grytgrönsaker gärna med rödbetor i som ger läcker färg(i bitar)
  • 3 - 4 dl Rött vin
  • 5 dl Vatten
  • 15 ml Tomatpure
  • 10 ml Maizena
  • Vitpeppar
  • 6 st Stora potatisar
  • 1 dl Grädde
  • 150 gr Västerbottenost (grovriven)
  • 1 st Gul lök ( finhackad)
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Börja med att baka av dom stora potatisarna i ugnen på 190° i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Fräs nu soppgrönsakerna i en kastrull med lite olja så att dom börjar få färg, lägg i tomatpuren och fräs lite

Step 3

Slå på vin samt vatten och låt det sedan puttra, det ska bli ca hälften i vätske mängd

Step 4

Dela potatisarna längs med och gröpa ur dom men spara lite vägg, mosa den potatisen du gröpt ur och blanda den med löken, osten, grädde, salt och svartpeppar

Step 5

Smaka av och lägg tillbaka fyllningen i potatishalvorna, ställ dom i ugnen på 220° i ca 20 - 25 minuter

Step 6

Sila ur grönsakerna ur såsen och häll i maizenan utrörd i lite vatten tills du får en bra konsistens, smaka av med salt och peppar

Step 7

Fräs champinjonerna och vitlöken i lite olja, salta och smaka av

Step 8

Grilla eller stek biffarna och krydda dom bara enkelt med salt och peppar

Step 9

Nu är det bara att njuta av allt gärna med en trevlig sallad

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: