Loader

Grillad biff med vitlöksstekta champinjoner, rödvinssås och västerbottenost fylld potatis

2012-09-28
  • Servings: 6
  • Prep Time: 25m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En lite halvt klassisk middag med grillad biff och rödvinssås och ganska klassiska champinjoner, det är den fyllda potatisen som sticker ut lite och gör det lite annorlunda.

Ingredients

  • 6 st Skivor Biff
  • 350 gr Champinjoner (i klyftor)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
  • 1 pkt med Sopp eller grytgrönsaker gärna med rödbetor i som ger läcker färg(i bitar)
  • 3 - 4 dl Rött vin
  • 5 dl Vatten
  • 15 ml Tomatpure
  • 10 ml Maizena
  • Vitpeppar
  • 6 st Stora potatisar
  • 1 dl Grädde
  • 150 gr Västerbottenost (grovriven)
  • 1 st Gul lök ( finhackad)
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Börja med att baka av dom stora potatisarna i ugnen på 190° i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Fräs nu soppgrönsakerna i en kastrull med lite olja så att dom börjar få färg, lägg i tomatpuren och fräs lite

Step 3

Slå på vin samt vatten och låt det sedan puttra, det ska bli ca hälften i vätske mängd

Step 4

Dela potatisarna längs med och gröpa ur dom men spara lite vägg, mosa den potatisen du gröpt ur och blanda den med löken, osten, grädde, salt och svartpeppar

Step 5

Smaka av och lägg tillbaka fyllningen i potatishalvorna, ställ dom i ugnen på 220° i ca 20 - 25 minuter

Step 6

Sila ur grönsakerna ur såsen och häll i maizenan utrörd i lite vatten tills du får en bra konsistens, smaka av med salt och peppar

Step 7

Fräs champinjonerna och vitlöken i lite olja, salta och smaka av

Step 8

Grilla eller stek biffarna och krydda dom bara enkelt med salt och peppar

Step 9

Nu är det bara att njuta av allt gärna med en trevlig sallad

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: