Grillad biff med vitlöksstekta champinjoner, rödvinssås och västerbottenost fylld potatis
2012-09-28- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
En lite halvt klassisk middag med grillad biff och rödvinssås och ganska klassiska champinjoner, det är den fyllda potatisen som sticker ut lite och gör det lite annorlunda.
Ingredients
- 6 st Skivor Biff
- 350 gr Champinjoner (i klyftor)
- 3 st Vitlöksklyftor (pressad)
- 1 pkt med Sopp eller grytgrönsaker gärna med rödbetor i som ger läcker färg(i bitar)
- 3 - 4 dl Rött vin
- 5 dl Vatten
- 15 ml Tomatpure
- 10 ml Maizena
- Vitpeppar
- 6 st Stora potatisar
- 1 dl Grädde
- 150 gr Västerbottenost (grovriven)
- 1 st Gul lök ( finhackad)
- Svart peppar
- Salt
Method
Step 1
Börja med att baka av dom stora potatisarna i ugnen på 190° i ca 35 - 45 minuter
Step 2
Fräs nu soppgrönsakerna i en kastrull med lite olja så att dom börjar få färg, lägg i tomatpuren och fräs lite
Step 3
Slå på vin samt vatten och låt det sedan puttra, det ska bli ca hälften i vätske mängd
Step 4
Dela potatisarna längs med och gröpa ur dom men spara lite vägg, mosa den potatisen du gröpt ur och blanda den med löken, osten, grädde, salt och svartpeppar
Step 5
Smaka av och lägg tillbaka fyllningen i potatishalvorna, ställ dom i ugnen på 220° i ca 20 - 25 minuter
Step 6
Sila ur grönsakerna ur såsen och häll i maizenan utrörd i lite vatten tills du får en bra konsistens, smaka av med salt och peppar
Step 7
Fräs champinjonerna och vitlöken i lite olja, salta och smaka av
Step 8
Grilla eller stek biffarna och krydda dom bara enkelt med salt och peppar
Step 9
Nu är det bara att njuta av allt gärna med en trevlig sallad