Grillad chili och vitlöksmarinerad kycklingfilé med sval citronyoghurt med gräslök
2012-04-15- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Jag tycker att till kyckling passar citron väldigt bra speciellt om man ger den lite heta från chili också, så dagens middag fick bli en kycklingfile med sval citronyoghurt. En enkel rätt som man gör snabbt men som innehåller massa smak, den fungerar bra att göra vid grillen eller inne vid spisen. Jag passade även på att grilla lite halloumi och några skivor citron som blir snyggt, det fick även bli lite vanligt ris till denna smarriga rätt.
Chili och vitlöksmarinerad kycklingfilé
– 1kg Kycklingfilé delad en gång längs med
– Chili efter smak finhackad
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– 1/2 Citron pressad
– Salt
1. Lägg kyckligen i en bunke
2. Pressa citronen över och lägg i chili, salt och vitlök, vänd kycklingen i marinaden ordentligt.
3. Lägg kycklingen på grillen eller i stekpanna… Servera
Sval citronyoghurt med gräslök
– 3dl Yoghurt
– 1dl Gräslök hackad
– 15ml Flytande honung
– Salt
1. Blanda alla ingredienser
2. Smaka av med salt och servera