Loader

Grillad entrecôte med varmt basilikasmör och en melon och mozzarellasallad med potatis

2012-08-08
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Idag så är det svensk Entrecôte som gäller på grillen som är lite av ett favorit kött för mig, tyvärr så är det en hel del som har svårt för den fett marmorering som gör köttet så gott.

Ingredients

  • 800gram potatis (tvättad och i bitar)
  • 2dm Purjolök (finstrimlad)
  • 1st Tomat (finhackad)
  • 200gram Vattenmelon (i små tärningar)
  • 200gram Mozzarella (i tärningar)
  • 15ml Vittvinsvinäger
  • 0,5dl God olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • -----------
  • 6st härliga skivor entrecôte (ta fram i tid så det är rumstempererat)
  • 150gram Smör
  • 10ml Vittvinsvinäger
  • 1st Solovitlök pressad
  • 10st blad Basilika hackad
  • Salt
  • Peppar

Method

Step 1

Lägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ dom i ugnen på 220° i ca 25 minuter

Step 2

När dom fått färg ta ur och vänd med lite salt

Step 3

Låt potatisen svalna

Step 4

Blanda purjo, melon, tomat och mozzarella försiktigt

Step 5

Ha sedan i olja och vinäger och vänd försiktigt

Step 6

När potatisen svalnat vänd i den också och smaka av med salt och peppar.. Servera

Step 7

-----------

Step 8

Smält smöret på plattan med vinäger, vitlök och basilka

Step 9

När det smält smaka av med salt och peppar

Step 10

Håll lite varmt och servera till köttet

Step 11

Salta och peppra entrecôten precis innan grillning

Step 12

Grilla sedan köttet precis innan servering

Step 13

Servera köttet med smöret och några färska basilika blad rivna över

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: