Grillad entrecôte med varmt basilikasmör och en melon och mozzarellasallad med potatis
2012-08-08- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Idag så är det svensk Entrecôte som gäller på grillen som är lite av ett favorit kött för mig, tyvärr så är det en hel del som har svårt för den fett marmorering som gör köttet så gott.
Ingredients
- 800gram potatis (tvättad och i bitar)
- 2dm Purjolök (finstrimlad)
- 1st Tomat (finhackad)
- 200gram Vattenmelon (i små tärningar)
- 200gram Mozzarella (i tärningar)
- 15ml Vittvinsvinäger
- 0,5dl God olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- -----------
- 6st härliga skivor entrecôte (ta fram i tid så det är rumstempererat)
- 150gram Smör
- 10ml Vittvinsvinäger
- 1st Solovitlök pressad
- 10st blad Basilika hackad
- Salt
- Peppar
Method
Step 1
Lägg potatisen på en plåt med lite olja och ställ dom i ugnen på 220° i ca 25 minuter
Step 2
När dom fått färg ta ur och vänd med lite salt
Step 3
Låt potatisen svalna
Step 4
Blanda purjo, melon, tomat och mozzarella försiktigt
Step 5
Ha sedan i olja och vinäger och vänd försiktigt
Step 6
När potatisen svalnat vänd i den också och smaka av med salt och peppar.. Servera
Step 7
-----------
Step 8
Smält smöret på plattan med vinäger, vitlök och basilka
Step 9
När det smält smaka av med salt och peppar
Step 10
Håll lite varmt och servera till köttet
Step 11
Salta och peppra entrecôten precis innan grillning
Step 12
Grilla sedan köttet precis innan servering
Step 13
Servera köttet med smöret och några färska basilika blad rivna över