Grillad flankstek och sparris med ett brynt smör med lime, basilika och vitlök krönt med parmesan
2015-05-03- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Flankstek är en trevlig grilldetalj med bra smak och går rätt fort på grillen, här serverar vi den med sparris som också grillas och ett läckert smör som bryns och smaksätts med lime och vitlök. Allt toppat med en rejäl näve nyriven parmesan, och kokt färskpotatis som man kan se till att få upp allt smör med.
Flanksteken är en Amerikansk köttdetalj som är nötkreaturets slaksida, kållappen som är magmuskeln med fett, bindväv och kött och en del av denna utgörs av flanksteken som sitter vid ljumsken.
Ingredients
- 900 gr Flankstek (2 st)
- 2 dl Rött vin
- 1 msk Grillkrydda
- 1 msk Tomatpuré
- 2 knippen Grön sparris
- 200 gr Smör
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1/2 st Lime
- 10 st Basilikablad (strimlade)
- Svart peppar
- 200 gr Parmesanost (grov riven)
- 1 kg Färsk potatis
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Tänd grillen och börja koka potatisen
Step 2
Blanda rött vin med grillkrydda, tomatpuré, salt och svart peppar, vänd flanksteken i marinaden och låt den vara lite
Step 3
Bryn smöret i en panna så det får fin färg, pressa i vitlöken och limen
Step 4
Ta bort pannan från värmen och lägg i basilika bladen, salt och lite peppar
Step 5
Grilla sedan sparrisen och flanksteken några minuter på varje sida, pensla på marinade när du vänder köttet.
Step 6
Lägg sparrisen i botten på ett fat och köttet ovanpå, häll smöret på och lägg parmesanen på toppen, servera med potatisen. smaklig måltid 🙂